Rekuperacija je najcenejši prezračevalni sistem

prezračevalni sistem

Prazračevanje z rekuperacijo stane okoli 6.000 – 7.000 eur, medtem ko stane higrosenzibilno prezračevanje okoli 1.500 eur. Izgleda, da je rekuperacija hudo draga zadeva. Vendar videz vara.

Pri običanemu sistemu je potrebno dodati ceno kuhinjske nape in vertikalnih vodov za zrak, drage preboje strehe… torej običajno prezračevanje stane več, preko 2.500 eur. In kaj dobimo za ta denar: sicer vedno svež zrak, vendar zrak zunanje temperature, ki je ne le nekomforten, ampak tudi povzroča stroške z ogrevanjem, okoli 3,00 eur na m2 ogrevalne površine na zimsko sezono, da stroškov z dodatnim hlajenjem poleti ne omenjam.

 

rekuperacija prezračevanje hiše

 

 

Rekuperacija je le na prvi pogled res draga, vendar je potrebno odšteti 25% subvencijo Eko sklada, potrebno je odšteti tudi strošek klasičnega prezračevanja, ki ga v tem primeru prihranimo in tako se na prvi pogled visok strošek bistveno zmanjša.

 

rekuperacija prezracevanje hise rekuperator

 

Kar ostane se bo povrnilo v nekaj letih na račun nižjih stroškov za ogrevanje, torej je ta investicija po okoli 5-7 letih enaka klasičnemu prezračevanju, po tem času pa prinaša vsako leto določen finančni dobiček.

Ob vsem tem štetju denarja pa smo pozabili na komfort in zdravo notranjo klimo, ki ne le da nekaj štejeta, štejeta največ pri komfortnem bivanju.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI