Peči Hargassner – ogrevalni sistemi prihodnosti

Peči Hargassner sestavljajo kotli na pelete, sekance in polena, s tremi glavnimi cilji: okolju prijazen sistem ogrevanja, zelo enostavna uporaba in maksimalno znižanje stroškov ogrevanja.

Že dolgo je sistem ogrevanja srce vsakega objekta, pa naj gre za novogradnjo, starejšo hišo klasične gradnje, kmetijsko poslopje ali industrijski objekt. Še zdaleč pa ne smemo govoriti samo o sistemu ogrevanja, ki nam ogreva prostore ali sanitarno vodo, ampak ga moramo obravnavati kot del našega bivanja. Uporabniki se morajo v prostoru ob svoji kurilni napravi počutiti udobno in prijetno. Skupino peči Hargassner sestavljajo kotli na pelete, sekance in polena, s tremi glavnimi cilji: okolju prijazen sistem ogrevanja, zelo enostavna uporaba in maksimalno znižanje stroškov ogrevanja.

 

hargassner pec kotel

 

Peči na drva Hargassner

Klasični način ogrevanja s poleni omogoča zelo dobre izkoristke, zato  vam v Hargassnerju ponujajo dve vrsti peči na drva; serijo HV predstavljajo kotli  v katere  nalagamo polena dolžine 0,5m in serijo MV s kotli, v katere lahko nalagamo polena dolžine  do 1 m. Oba kotla  se ponašata s serijsko vgrajenim  avtomatskim vžigom, lambda sondo s funkcijo prepoznavanja kvalitete kuriva, avtomatsko čiščenje dimovodnega kanala ter komore za gorenje iz visoko kvalitetnega šamota.

hargassner pec prerez

baner lesna biomasa kotli



Peči na sekance Hargassner

Odličen izkoristek biomase predstavljajo ogrevalni sistemi na lesne sekance, v Hargassner ponudbi ponujajo kotle od moči 20 – 60 kW, od moči 70 – 120 kW ter od 120 – 200 kW. Kotli od prvi dveh moči so na novo zasnovani in imajo oznako ECO-HK. Odlikuje jih majhna poraba energije za vžig kuriva, majhna poraba energija pogonskih motorjev ter čisto na novo zasnovano kurišče kotlov, katerih komora je narejena iz šamota s senzorji za ohranjanje žerjavice. V kotel je možno vgraditi modul za varovanje povratka kotla in je s tem možno kuriti tudi druge vrste kuriva, ki niso lesnega izvora. Poleg kotlov na sekance ponujamo tudi sisteme za polnjenje sekancev različni izvedb glede na zahteve samega objekta. Podjetje Hargassner proizvaja kotlovnice v kontejnerskih izvedbah, ki se postavijo zraven objektov in se nato objekti priključijo na sistem ogrevanja. Kontejnerske kotlovnice so različnih izvedb in velikosti odvisno od potreb samega objekta za ogrevanje.

Vse tri vrste kotlov upravlja regulacija ogrevanja na dotik z internetnim izhodom, ki nam s tem preko aplikacije na pametnih telefonih ali tablicah nudi upravljanje s kotli na daljavo. Regulacija na dotik v osnovi podpira delovanje enega ali dveh ogrevalnih krogov in ogrevanje sanitarne vode, z opcijo razširitve na več ogrevalnih krogov z ustreznimi HKM moduli.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI