Toplotne črpalke Atlantic tudi za radiatorsko ogrevanje

Toplotne črpalke Atlantic tudi za radiatorsko ogrevanje

Podjetje Atlantic je večji evropski proizvajalec za toplotne črpalke in industrijski partner podjetja Fujitsu.

 

V Franciji imajo 9 proizvodnih obratov, kjer je zaposleno preko 4.500 delavcev, letni promet pa dosega 950 mil. EUR. ekskluzivni distributer toplotnih črpalk Atlantic za področje Slovenije in Hrvaške je že dlje časa podjetje Tersus d.o.o.

Alfea Excellia predstavlja vrh ponudbe toplotnih črpalk Atlantic, ki so namenjene tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zunanje invertersko gnane, trifazne High Power enote so opremljene z edinstvenim sistemom vbrizga hladiva v kompresor. Na ta način TČ Excellia delujejo izredno učinkovito in v zelo širokem temperaturnem razponu. Zmožne so delovati vse do -25°C zunanje temperature in do +35°C poleti. Pri zunanji temperaturi -20°C te edinstvene toplotne črpalke še vedno ogrevajo vodo do +60°C brez uporabe dodatnih električnih grelcev, kar jim zagotavlja edinstven letni koeficient učinkovitosti, katerega zmore le malokatera toplotna črpalka danes na trgu. Koeficient učinkovitosti COP je 4.3 (model 11 kW).

 

tersus toplotna crpalka atlantic radiatorsko ogrevanje

 

Toplotna črpalka Atlantic Excellia je dobavljiva v obeh variantah. Notranja enota DUO z 190 l bojlerjem za sanitarno vodo kakor tudi brez njega. V notranji enoti so vgrajeni vrhunski sestavni deli (Simens, Wilo). Serijsko je vgrajena vremensko vodena regulacija, na voljo pa je številna dodatna oprema, kot so sobni termostati, brezžične in žične sobne krmilne enote ali nadzor preko web serverja. Vsi meniji na notranjih enotah so v slovenskem jeziku.

 

Več na

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI