Radiatorsko in talno ogrevanje s toplotno črpalko Daikin

S toplotno črpalko Daikin Altherma je možno radiatorsko in talno ogrevanje. Toplotna črpalka brez električnega grelnika dosega temperaturo kar 65 °C.

DAIKIN, vodilni proizvajalec toplotnih črpalk v Evropi že več let prodaja toplotne črpalke s plinom R32. Pričeli so z modelom Altherma 3 LT, ki je v zadnjem času nedvomno najbolj prodajana toplotna črpalka v Evropi. Ta priljubljen model črpalke (Altherma LT) je na vrhu lestvice že od leta 2004 in ne bomo presenečeni, če bo tako ostalo tudi v prihodnosti. Altherma LT, sedaj znana kot tretji model z imenom Altherma 3 LT, omogoča vrsto tehničnih izboljšav, kljub letniku 2018, je tehnološko še vedno v prednosti pred konkurenco.

 

V čem se toplotna črpalka Daikin Altherma 3 razlikuje od ostalih 65°C toplotnih črpalk?

Toplotna črpalka Altherma 3 LT ima vgrajeno tehnologijo enega kompresorja ter brez električnega grelnika dosega kar 65 °C in to z izkoristki, ki jih pri toplotnih črpalkah do sedaj še nismo srečali. Izkoristek COP 5,3 jo uvršča v energijski razred A+++. Zaradi tehnologije enega kompresorja toplotna črpalka Daikin Altherma 3 dosega boljše izkoristke pri priklopu na talno ogrevanje, hkrati pa zlahka prekosi konkurenčne visokotemperaturne toplotne črpalke, ki ogrevajo radiatorsko vodo do 65° C. Za neizolirane hiše z radiatorji je še vedno najboljša izbira Altherma 3 H HT, ki ponovno premika meje nemogočega, saj z enim kompresorjem dosega celo 70 stopinjsko radiatorsko vodo pri zunanji temoperaturi -15° C. Do sedaj prav nobena druga toplotna črpalka zrak-voda z enim kompresorjem ni zmogla doseči več kot 60° C.

 

Radiatorsko in talno ogrevanje s toplotno crpalko

 

Pri razvoju toplotne črpalke Daikin Altherma 3 je bil cilj doseči temperaturo ogrevanja 65° C z enim kompresorjem, ob čim višjem izkoristku, ter čim manjšem vplivu na okolje. Zato so izdelali nov kompresor, ki  deluje na učinkovitejši plin R32 ter prispeva k 4-krat manjšem vplivu na okolje.

 

baner toplotne crpalke

Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 je idealna rešitev za sistem talnega ogrevanja in radiatorjev

Toplotna črpalka Altherma 3 je na voljo v beli in srebrni barvi. Možno je izbirati med stensko notranjo enoto brez bojlerja, integrirano ter Compact higienično enoto. Pri integrirani enoti lahko izbiramo med bojlerjem s 180 in 230 l, ki vodo brez grelnika ogreje na 60° C celo pri temperaturah okolice, nižjih od -15° C. Compact enoti s higieničnim pretočnim bojlerjem sta na voljo v 300 in 500 l izvedbi. Enota Compact ima možnost priklopa na sončne kolektorje, ki služijo ne samo ogrevanju sanitarne vode, temveč tudi ogrevanju hiše. Na ta način ob sončni legi dosegamo izkoristke, ki so višji kot pri sistemih voda – voda.

Vse nove Altherme imajo vgrajen magnetni filter. Serijsko je na voljo WI-Fi upravljalnik za upravljanje preko pametnega telefona. Enota Bi-zone, v kateri je predpripravljena regulacija ogrevanja za dva različna temperaturna režima, na primer za radiatorje in talno ogrevanje, je na voljo tako s 180 kot tudi z 230 l bojlerjem in dvema različnima električnima grelnikoma, ki sicer delujeta le v pomoč toplotni črpalki in se le redko vklapljata, seveda pod pogojem, da je enota pravilno izbrana.

Radiatorsko in talno ogrevanje s toplotno crpalko Daikin

Z Althermo 3 do 3.200 EUR nepovratnih finančnih sredstev

Altherma 3 je na spisku Eko sklada za subvencijo in sicer z možnostjo pridobitve nepovratnih finančnih sredstev v višini od 1.000 do 3.200 EUR. Za toplotne črpalke voda-voda višina nepovratnih sredstev znaša vse do 5.000 EUR.


Z E2E do 5-letnega pogodbenega jamstva na Daikin toplotne črpalke

Ob nakupu toplotne črpalke DAIKIN se pri uvozniku pozanimajte o 5-letnem pogodbenem jamstvu in si zagotovite dolgoročno brezskrbno udobje v vašem domu. Pogoj za takšno garancijo je nakup toplotne črpalke preko monterja, ki sodeluje z uvoznikom za Daikin. Za nakup preko izbranih monterjev je možna tudi do 7-letna garancija na kompresor.


 Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija?
Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI