Sodobno ogrevanje na lesno biomaso

Uplinjevalni kotel na polena Windhager LogWIN Klassik Sodobno ogrevanje na lesno biomaso Kotel na pelete Windhager BioWIN Lite

Podjetje Windhager že več kot 90 let producira inovativne tehnične rešitve, ki omogočajo priročno, varno ter stroškovno učinkovito ogrevanje. Konstantna rast in razvoj številnih inovacij na področju ogrevanja sta jih pripeljala do enega izmed vodilnih evropskih proizvajalcev ogrevalnih kotlov na obnovljive vire energije. Njihovi izdelki so izdelani po zelo strogih standardih izključno v Avstriji, v mestu Seekirchen blizu Salzburga.

S proizvodnjo uplinjevalnih kotlov na polena in sekance ter peletnih kotlov so razvili odlične izdelke s katerimi aktivno ustvarjajo prihodnost. V nadaljevanju so v nekaj besedah predstavljena dva kotla katerima je skupno: izjemna zanesljivost, visoka učinkovitost, tehnološka naprednost, enostavno upravljanje ter visoke subvencije Eko sklada.

 

Uplinjevalni kotel na polena Windhager LogWIN Klassik: 99 prednosti pred konkurenco

Windhager z izvedbo kotla LogWIN Klassik postavlja visoke standarde sodobnega ogrevanja, ki je učinkovito, zanesljivo in udobno. 99 prednosti, ki jih kotel ima pred konkurenco, v prvi vrsti prinašajo koristi uporabniku. Slovi po praktičnosti, prilagodljivosti ter robustni konstrukciji iz zelo obstojnih materialov. Prepričal vas bo tudi s privlačno ceno ter enostavnim upravljanjem z enoto v slovenskem jeziku.

 

veto kotel Windhager LogWIN KlassikPraktičen

XXL odprtina polnilne komore omogoča preprosto nalaganje 1/2 ali 1/3 metrskih polen. Obenem velik polnilni prostor prostornine 145 litrov omogoča dolgo ohranjanje žerjavice in preprosto nalaganje polen brez potrebe po ponovnem kurjenju. V zimskih dneh, če le hiša ni zelo potratna, večinoma zadostuje polnjenje komore le enkrat na dva dni. Z avtomatskim vžigalnim sistemom (opcijsko) kotel poskrbi za vžig popolnoma sam – bodisi takoj, bodisi kasneje, ko se po daljšem nedelovanju kotla ponovno pojavi potreba po ogrevanju bivalnih prostorov.

 

Prilagodljiv in robusten

Patentirana, modularno sestavljena zgorevalna komora vzdrži najvišje termične in mehanske obremenitve in zagotavlja dolgo življenjsko dobo naprave. Kotel LogWIN Klassik odlikuje upravljanje izgorevanja Lambdatherm (Lambdasonda + Thermocontrol), ki omogoča trajno in čisto izgorevanje, izboljšano gorenje ter zagotavlja stalen nadzor nad temperaturo zgorevalne komore. Preostanek pepela, ki vseeno ostane po dokončanem izgorevanju, pa je možno preprosto in čisto odstraniti s pomočjo posebne prilagodljive posode za pepel.

 

 

Veto kotel na drva LogWIN prilagodljiv prikljucek cevi dimnih plinov

Ena od številnih prednosti kotla na drva LogWIN Klassik je tudi prilagodljiv priključek cevi dimnih plinov

 

Nekatere od številnih prednosti, ki jih ima kotel, so tudi možnost prilagajanja smeri odpiranja vrat kotla (levo/desno), prilagodljiv priključek cevi dimnih plinov ter kompaktne dimenzije, ki omogočajo lahek transport kotla skozi vsaka vrata z odprtino 70cm.

 

baner lesna biomasa kotli

 

Kotel na pelete Windhager BioWIN Lite: kakovost in učinkovitost na enostaven način

Tisočkrat preverjena in že večkrat nagrajena tehnologija ogrevanja na pelete zagotavlja visoko zanesljivost in varčnost kotla na pelete BioWIN Lite. Njegova kompaktnost ter trajni in kakovostni materiali zagotavljajo varnost in njegovo dolgotrajno brezhibno delovanje.

 

 

Veto Peletni kotel BioWIN Lit

Peletni kotel BioWIN Lite potrebuje vsega 1,5 m2 površine in je primeren za postavitev tudi v majhne prostore

Zanesljiv in učinkovit

BioWIN Lite kotel krasi do 94,4 % izkoristek ter A+ energijska učinkovitost. Masiven in samočistilni gorilnik iz legiranega jekla modulirano prilagaja moč in omogoča učinkovito izgorevanje v vseh pogojih delovanja kotla, trajno visok izkoristek ter manjšo porabo pelet.

Uporabnika razvaja z avtomatskim vžigom in dodajanjem pelet, avtomatskim čiščenjem gorilnih površin in toplotnih prenosnikov, nizko prašno tehnologijo »LowDust« ter inovativno veliko vgrajeno posodo za pepel, katero ni potrebno pogosto prazniti.

Peletni kotel BioWIN Lite deluje tiho in nudi enostavne in udobne rešitve. Neposredno na njem je nameščena sodobna upravljalna enota, ki s čitljivimi in jasnimi sporočili v slovenskem jeziku poroča o obratovanju kotla.

 

Minimalne prostorske zahteve

Peletni kotel BioWIN Lite potrebuje vsega 1,5 m2 površine in je primeren za postavitev tudi v majhne prostore. Kotel je mogoče postaviti povsem do stene in v kot prostora. Ker običajno ne potrebuje hranilnika ogrevalne vode, še dodatno prihranite pri prostoru ter investiciji.

 

Vgrajen zalogovnik pelet: 107 ali 200 kg

Poleg kotla je nameščen zalogovnik pelet kapacitete 107 kg ali 200 kg. Zalogovnik vsebuje mrežo za enostavnejše ročno polnjenje pelet ter mehanizem za enostavno odpiranje in zapiranje pokrova. Zalogovnik pelet se polni ročno.

 

Kombinacija z grelniki in hranilniki vode Vselect

V trgovinah Veto group je na voljo vse za ogrevanje na enem mestu. Ponujajo rešitve in komponente za vsa goriva ter gotovost, da bodo v kotlovnici vse povezave odlično delovale. Tudi kotli na lesno biomaso morajo namreč v povezavi s hranilniki in grelniki vode delovati brezhibno. Na voljo so vrhunski grelniki in hranilniki lastne blagovne znamke Vselect proizvedni v Švici. Kakovost dokazujejo tudi z doseženimi energijskimi oznakami. Z marcem 2018 so se zahteve Erp uredbe namreč zaostrile in zahtevajo C energijski razred za vse grelnike in zalogovnike do 2000 l. Vselect zalogovniki in grelniki, ki so zaščiteni z dvojnim emajlom, celo presegajo zahteve ErP uredbe in dosegajo A energijski razred pri grelnikih in zalogovnikih do 200 l, B energijski razred pri grelnikih in zalogovnikih do 600 l ter C energijski razred pri grelnikih in zalogovnikih do 2.000 l.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI