Peč na pelete Windhager BioWIN Lite – učinkovitost na enostaven način

Peč na pelete Windhager BioWIN Lite je primerna za postavitev tudi v majhne prostore. Peč na pelete deluje tiho in nudi enostavne in udobne rešitve.

Peč na pelete je v zadnjih letih, ko se ves svet boji ekoloških katastrof in se trudi za zmanjšanje toplogrednih plinov zaradi emisij fosilnih goriv, prav gotovo dobra rešitev za bolj okolju prijazno in cenejše ogrevanje. Peč na pelete lahko namestimo kot glavni vir ogrevanja našega doma, ali kot dodaten vir s kaminsko peletno pečjo. Ogrevanje s pomočjo peči na pelete je energetsko učinkovito, ugodno ter ekološko.

V 20 letih je Windhager na trg ponudil več generacij peletnih kotlov, s čimer so presegli milijardo ur delovanja teh peči. Tisočkrat preverjena in že večkrat nagrajena tehnologija ogrevanja na pelete zagotavlja visoko zanesljivost in varčnost peči na pelete BioWIN Lite. Mjena kompaktnost ter trajni in kakovostni materiali zagotavljajo varnost in njegovo dolgotrajno brezhibno delovanje.

peč na pelete BioWIN

Peč na pelete BioWIN Lite

Peč na pelete BioWIN Lite dosega visok, do 94,4 % izkoristek, obenem pa se uvršča v A+ razred energijske učinkovitosti. Masiven in samočistilni gorilnik iz legiranega jekla modulirano prilagaja moč in omogoča učinkovito izgorevanje v vseh pogojih delovanja kotla, trajno visok izkoristek ter manjšo porabo pelet.

Kotel vas bo razvajal z avtomatskim vžigom in dodajanjem pelet, avtomatskim čiščenjem gorilnih površin in toplotnih prenosnikov, nizko prašno tehnologijo »LowDust« ter inovativno veliko vgrajeno posodo za pepel, zato ga boste čistili le nekajkrat v sezoni.

Peč na pelete BioWIN Lite deluje tiho in nudi enostavne in udobne rešitve. Neposredno na njem je nameščena sodobna upravljalna enota, ki s čitljivimi in jasnimi sporočili v slovenskem jeziku poroča o obratovanju kotla.

 baner lesna biomasa kotli

Minimalne prostorske zahteve

Peletni kotel BioWIN Lite potrebuje vsega 1,5 m2 površine in je primeren za postavitev tudi v majhne prostore. Lahko ga postavite povsem do stene in v kot prostora. Ker običajno ne potrebuje hranilnika ogrevalne vode, še dodatno prihranite pri prostoru ter investiciji.

Poleg peči na pelete je nameščen zalogovnik pelet kapacitete 107 kg ali 200 kg. Zalogovnik vsebuje mrežo za enostavnejše ročno polnjenje pelet ter mehanizem za enostavno odpiranje in zapiranje pokrova. Zalogovnik pelet se polni ročno.

peč na pelete BioWIN kotlovnica

Peč na pelete BioWIN Lite potrebuje vsega 1,5 m2 površine in je primeren za postavitev tudi v majhne prostore

 

Peč na pelete Windhager BioWIN Lite – pametna naložba

Odločate se o investiciji, ki vam bo služila prihodnjih 20 in več let. Uporaba lesa vam omogoča, da greste ven in posekate svojo toploto. To zmanjšuje vašo odvisnost od drugih vrst goriv, katerih cene lahko iz leta v leto nihajo.

Z menjavo starejše klasične peči s sodobno pečjo boste prihranili do 40% pri količini porabljenega energenta. S tem boste nekaj dobrega naredili za vaše najbližje, okolico ter tudi za naš planet. Še niste povsem prepričani?

Ne le, da boste prihranili pri računih za ogrevanje in bistveno pridobili na udobju. Razlog več za vgradnjo peči je razpis Eko sklada, ki za ta namen na nekaterih območjih Slovenije dodeluje nepovratna sredstva. Višina nepovratne finančne spodbude znaša do 60 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 5.000 evrov na vgrajeno napravo.

 

Podjetje Veto grup omogoča, da si delovanje peči ogledate v živo v enemu izmed referenčnih objektov, kjer se lahko poleg ogleda ogleda kotlovnice, pogovorite tudi z uporabnikom. Pridobili boste dodatne informacije ter slišali izkušnje o bivanju v hiši z vgrajeno napravo iz prve roke.

Veto group med drugim že od leta 2012 ekskluzivno zastopa priznanega proizvajalca kotlov na lesno biomaso Windhager. Avstrijsko podjetje že praktično 100 let ustvarja inovativne rešitve, ki omogočajo najsodobnejše ogrevanje na lesno biomaso. Visoko tehnološka organizirana proizvodnja, ki sledi ekološkim trendom in zahtevam spreminjajočih standardov, je locirana v mestu Seekirchen blizu Salzburga.

Dovolite, da se na kratko predstavimo. Zgodba podjetja Veto group se je pričela 30 let nazaj z ustanovitvijo družinskega podjetja v vasi Žabnica na Gorenjskem. Danes Veto group združuje 10 trgovin na različnih lokacijah po vsej Sloveniji, kjer tržijo ves potreben material za ogrevanje, hlajenje, vodovod, prezračevanje in kopalnice priznanih evropskih blagovnih znamk.

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI