Znebimo se vlage in plesni

Znebimo se vlage in plesni

V zaprtih prostorih v povprečju preživimo skoraj 90 odstotkov svojega časa, kar pomeni tudi do 22 ur na dan. Pri tem pogosto pozabimo na prezračevanje, zato nemalokrat dihamo bolj onesnažen zrak, kot če bi bili na prostem. Naravno prezračevanje z odpiranjem oken in vrat največkrat ne zaleže, ne nazadnje smo večji del dneva v službi. Rešitev ponujajo prezračevalni sistemi.

 

lunos prezracevanje

 

Vlaga in plesen povzročata obilenja

Onesnažen zrak draži oči, nos, grlo, sili nas na kašelj in je vzrok za različne bolezni dihal. V kombinaciji z vlago in plesnijo, ki sta pogosti spremljevalki nezadostno prezračevanih bivalnih in drugih prostorov, povzroča še več težav – ljudje, ki živijo v takšnih stanovanjih, imajo namreč kar 40 odstotkov več možnosti, da zbolijo za astmo.

 

lunos prezracevanje ego

 

 

baner prezracevanje

Težave preprečimo z vgradnjo prezračevalnega sistema

Vse naštete težave lahko preprečimo z vgradnjo prezračevalnega sistema, pri čemer sploh ni nujno, da je ta povezana z obsežnimi posegi v stavbo, ki si jih najverjetneje ne želimo. Decentralni prezračevalni sistemi, na primer, so zaradi preproste vgradnje še zlasti primerni za starejše hiše ali stanovanja, čedalje pogosteje pa se zanje odločajo tudi novograditelji. »Za montažo decentralnega prezračevalnega sistema Lunos ni treba vgraditi nobenih cevi, potreben je le preboj skozi zid, zato je montaža hitra in razmeroma ‘čista’,« pojasni Milan Kuster, direktor podjetja Lunos. Z vgradnjo sistema je zagotovljen vedno svež zrak v prostorih, izrabljen in onesnažen zrak pa se nenehno odvaja skozi ventilatorsko enoto na prosto.

lunos prezračevanje hiše

lunos prezracevanje e2

 

Posledično se bo v prostorih zmanjšala relativna vlažnost, kar pomeni, da bodo plesen, kondenz in neprijeten vonj po vlagi preteklost. V stanovanju bo zagotovljen dotok svežega in čistega zraka, saj imajo vsi elementi Lunosovega prezračevalnega sistema vgrajeno protialergijsko zaščito, filter proti alergijam pa je pralen in ga ni treba menjati. Sistem deluje 24 ur na dan in to skoraj neslišno, pri tem pa porabi zelo malo električne energije in v primerjavi s prezračevanjem skozi okna prihrani do 30 odstotkov energije.

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI