Čista pitna voda iz deževnice

Čista pitna voda je ključnega pomena za preživetje naše družbe. Vodo lahko čistimo na več različnih načinov.

UV sterilizator vode PurePro® 6 GPM je naprava za dezinfekcijo (sterilizacijo) mikrobiološko oporečnih vod kot so kapnica, voda iz lastnih zajetij, vodnjakov in slabo vzdrževanih vodovodov. Naprava z osvetljevanjem s svetlobo valovne dolžine 254 nm (UV-C spekter), brez uporabe kemičnih sredstev, v vodi popolnoma uniči za zdravje človeka zelo nevarne bakterije. Svetloba valovne dolžine 254 nm je del naravne sončne svetlobe.

 

cista voda

 

UV sterilizacija v vodi popolnoma uniči mikroorganizme kot so bakterije (Escherichia coli, Salmonella, Vibrio cholerae, Legionella, …), protozoanske ciste (Giardia, Cryptosporidium), viruse in enocelične organizme. Cista Cryptosporidium je za človeka smrtno nevarna, cista Giardia pa povzroča obolenje prebavil in vročico. Obe cisti sta odporni na klor. UV sterilizacija vode je pri uničevanju protozoanskih cist kot sta Giardia in Cryptosporidium bistveno bolj učinkovita od sterilizacije vode s klorom. Poleg tega UV sterilizacija za razliko od klora ne povzroča za zdravje škodljivih stranskih produktov.

Voda ki vstopa v UV sterilizator vode mora biti vizualno čista in ne sme biti obarvana, motna ali kalna. Za filtriranje vode in odpravo motnosti je potrebna vsaj 5 mikronska filtracija.

 

čista voda UV sterilizator vode PurePro

UV sterilizator vode PurePro

Trojni vodni filter za hišo Triplex Pro

Trojni vodni filter za hišo Triplex Pro za filtriranje vode celotnega objekta, stanovanjske hiše ali stanovanja. Montira se na glavni vod vode. Iz vode odstrani rjo, pesek, mivko, mulj, blato, delce velikosti 5 mikronov, klor, slab vonj in okus, rakotvorne snovi, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.).

 čista voda trojni vodni filter triplex pro

Trojni vodni filter triplex pro

 

V prvem ohišju filtra je nameščen mehanski filtrirni vložek PP (Melt Blown) 20 mcr, ki iz vode odstrani rjo, pesek, mivko, mulj, blato in fine delce. S tem ščiti naslednji filtrirni vložek.

V drugem ohišju filtra je nameščen mehanski filtrirni vložek PP (Melt Blown) 5 mcr, ki iz vode odstrani še finejše delce. S tem ščiti vodovodno napeljavo, pipe, tuše, WC kotličke, pomivalne in pralne stroje ter druge naprave pred poškodbami, ki jih povzročajo ti delci. Hkrati ščiti naslednji filtrirni vložek.

V tretjem ohišju filtra je nameščen filtrirni vložek aktivno oglje GAC + KDF® 55 (NSF cerificiran) priznanega evropskega proizvajalca Aquafilter, ki iz vode odstrani klor, slab vonj in okus, rakotvorne snovi, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.). Filtrirni vložek vsebuje najkakovostnejše kokosovo aktivno oglje GAC in patentiran filtrirni medij KDF® 55, ki poleg odlične čistilne sposobnosti deluje antibakterijsko in podaljša življenjsko dobo aktivnemu oglju.

 


Sistem za filtriranje vode z trojnim vodnim filtrom za hišo Triplex Pro in dezinfekcijo vode z UV sterilizatorjem vode PurePro® 6 GPM je odlična rešitev, ki zagotavlja čisto in mikrobiološko neoporečno pitno vodo.


 

 

pasica aplikacija

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI