Toplotna črpalka Orca – cena in delovanje v starejši hiši

Toplotna črpalka Orca – cena in delovanje v starejši hiši. Kakšna je cena, priprava načrta, priprava dokumentacije.

Toplotna črpalka Orca se je v starejši hiši potrdila kot odlična izbira. Cena investicije se je obrestovala, delovanje toplotne črpalke v starejši hiši pa je vzorno, saj je toplotna črpalka stroške za ogrevanje uspela zmanjšati za dve tretjini. Če toplotno črpalko nadgradimo še s sončno elektrarno, dosežemo popolno energetsko samozadostnost in s tem brezplačno ogrevanje. Sliši se odlično, kajne?

Kako je potekala prenova, kakšne prihranke so dosegli ter ali jim hišo toplotna črpalka učinkovito ogreva tudi v hladni zimi, nam je pojasnil gospod Zvone Štrekelj iz Gornje Radgone, ki je zamenjal stari kotel na olje in je sedaj zadovoljen uporabnik nove toplotne črpalke Orca.

 

toplotna črpalka orca

baner toplotne crpalke

Kakšne toplotne potrebe imate za ogrevanje, glede na to, da ste ohranili radiatorje?

Gospod Štrekelj: »Dvostanovanjska hiša, obsega 220 m2, v zgornjem stanovanju živimo mi, v drugem pa stari starši. Hišo ogrevamo z radiatorji, stara je več kot 50 let. Pred prenovo smo se ogrevali s kurilnim oljem in porabili tudi do 3.800 litrov na sezono. Toplotna črpalka Orca nam je v zadnjih letih pridelala občutne prihranke, delovanje toplotne črpalke pa je v starejši hiši vzorno, saj smo na zimo prihranili tudi do 2.000 EUR.«

 

Toplotna črpalka orca Štrekelj Zvona

Zvone Štrekelj, uporabnik toplotne črpalke Orca

 

Je bila za vas toplotna črpalka Orca prava izbira, zakaj ste jo izbrali?

Gospod Štrekelj: »Toplotna črpalka Orca se je bila primerna izbira zaradi udobja, ker v hiši nimamo prostora za zalogovnik peletov. Toplotna črpalka je namreč za uporabo preprostejša, ob tem nimamo skrbi s čiščenjem dimnika in nabavo energenta. Želimo si varčno ogrevanje in prijetno tople prostore. Žena želi temperaturo 22°C, stari starši pa za dve stopinji več. Hkrati nas je prepričalo učinkovito delovanje toplotne črpalke tudi v najhujši zimi, saj pri skoraj minus 20°C ni bilo potrebno vključiti dodatnega grelnika, delovanje toplotne črpalke je bilo zgotovljeno brez te pomoči. Toplotna črpalka Orca se potrjuje z visokimi prihranki pri ogrevanju z radiatorji, stroške investicije pa nam bo poplačala že v manj kot 5 letih.

Za visoko učinkovito toplotno črpalko Orca ni dileme, delovanje v stari hiši ni problematično, pri nas se je potrdila, da dosega visoke prihranke pri ogrevanju z radiatorji, hkrati smo za celotno investicijo pridobili subvencijo Eko sklada, toplotna črpalka nam bo stroške poplačala že v manj kot 5 letih.«


Zakaj razen toplotne črpalke vgraditi tudi sončno elektrarno?

Sončna elektrarna omogoča popolno energetsko samooskrbo. Na ta način za tekoče stroške ogrevanja, sploh če je to izvedeno z varčno toplotno črpalko Orca, ne odštejete niti evra.

Zakonodaja o samooskrbi z električno energijo omogoča, da na strehi našega doma zgradimo sončno elektrarno moči do 11.000 kW in z njo skozi celo leto pridobivamo zeleno energijo sonca.

Takšna sončna elektrarna letno proizvede med 11.000 kWh in 12.000 kWh električne energije, kot jo potrebujete ne le za ogrevanje vašega doma, temveč za celotno porabo električne energije gospodinjstva. S kratko povratno dobo investicije postanete povsem energetsko samooskrbni in samozadostni.

 

sončna elektrarna toplotna črpalka Orca

 

baner soncne elektrarne

Kakšna je cena, priprava načrta, priprava dokumentacije – vse to vam pripravijo v podjetju Orca

V podjetnu Orca energija d.o.o. vam brezplačno vam pripravijo načrt, pripravijo predračun, potrebno dokumentacijo ter sončno elektrarno izvedejo na ključ, sami pa uživate v toplini vašega doma, brez tekočih stroškov za ogrevanje. Skratka, ta investicija, se vam bo izplačala, zato vas vabijo, da preverite koristi za vaš primer hiše.

 

Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bodo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI