Delovanje toplotne črpalke Bosch, novi izsledki

Delovanje toplotne črpalke Bosch v ekstremnem mrazu. Poraba energije za delovanje toplotne črpalke.Cena glede na učinkovitost delovanja.

Bosch z novim modelom Compress 7400i AW postavlja nov mejnik. Toplotna črpalka je od prejšnjih modelov vsaj za 20 odstotkov tišja. Prepričata tudi velikost in eleganten videz. Toplotna črpalka Bosch Compress 7400i AW je idealna za novogradnje kot tudi za obstoječe energetsko sanirane hiše. Z majhno nazivno močjo v celoti pokrijejo potrebe tudi zahtevnejših objektov. Izbirate lahko dva modela, z ali brez bojlerja za sanitarno vodo, v dveh velikosti moči, 5 in 7 kW.

 

toplotna crpalka Bosch

 

Hrup nove toplotne črpalke Bosch

Toplotna črpalka zrak/voda mora najprej zadoščati merilom hrupnosti. V praksi uporabniki radi primerjajo dosežen hrup na različnih razdaljah od zunanje enote. Kadar toplotna črpalka zrak/voda dosega na 3 m razdalje približno 35 dB(A), velja za tišjo toplotno črpalko. Nekateri dobavitelji pa tovrstni parameter, ki ga stroka imenuje tudi zvočni tlak, podajajo tudi za razdaljo 1 m. Vsekakor je smiselno preveriti parametre zvočnega tlaka za enako razdaljo in po katerem standardu je opravljena meritev. Pri toplotni črpalki Compress 7400i AW je zvočna raven na razdalji 1 m po standardu 2013/811/EU le 42 dB(A).

toplotna crpalka Bosch Compress 7400i AW

Hrup toplotne črpalke Compress 7400i AW je na razdalji 1 m le 42 dB(A).

 

Top izbira med boljšimi toplotnimi črpalkami – po ErP A +++

Nova toplotna črpalka Bosch Compress 7400i AW z invertersko tehnologijo in vgrajenimi najsodobnejšimi komponentami dosega višji izkoristek sezonskega grelnega številka – SCOP, ki znaša do 198 %. Klasifikacija po energijski nalepki ErP dosega oznako A +++ (pri pogojih za povprečne okoljske razmere in temperaturo ogrevalnega sistema 35° C).

V tej novi Boschevi toplotni črpalki so zvočno optimirani hladilni krog, kompresor in ventilator, vgrajen je dušilec zvoka, ki omogoča tišje delovanje toplotne črpalke. Po uredbi o nadzoru hrupa v gosto poseljenem naselju je skoraj neslišna.


baner toplotne crpalke


 

Izboljšave toplotne črpalke Bosch Compress 7400i AW

Med zunanjo in notranjo enoto nove toplotne črpalke je vodna povezava, ki zagotavlja boljše prenose toplote, boljši izkoristek in doseganje višjih temperatur. Toplotna črpalka Bosch Compress 7400i AW deluje modulirano z neprestanim prilagajanjem potrebam ogrevalnega sistema. Dosega manjše število vklopov kompresorja in se izogiba visokim zagonskim tokovom, kar posledično zagotovi daljšo življenjsko dobo.

Učinkovitost toplotne črpalke Compress 7400i AW je med najboljšimi, vodo ogreje do 55 °C brez vklopov dodatnih elektro grelcev še pri zunanji temperaturi – 13 °C. Varčevanje oziroma razmerje med vloženo in pridobljeno energijo je še povečano. S prehodom npr. s kurilnega olja na ogrevanje s to toplotno črpalko trenutno gotovo dosežemo vsaj polovico cenejše ogrevanje.

Bosch toplotna crpalka notranja

Bosch toplotna črpalka prepriča z integriranim regulatorjem HPC 400 in logično oblikovanimi meniji.

 

Cena, upravljanje, nadzor

Ta toplotna črpalka spada v srednji cenovni razred in glede na kakovost komponent povsem upraviči investicijo. Integriran regulator HPC 400 je preprost za uporabnika. Osvetljen LCD-zaslon vodi na preprost način. V primeru izpada elektrike se nastavitve ohranijo, na novo je treba nastaviti le čas in datum. Aplikacija EasyRemote je odlično pomagalo za nadzor na daljavo.

 

Bosch toplotna crpalka delovanje funkcije

Toplotna črpalka Bosch Compress 6000 AWM prepriča z integriranim regulatorjem HPC 400 in logično oblikovanimi meniji.

 

Zmanjševanje toplogrednih plinov zaradi ogrevanja

Bosch spodbuja mnoge učinkovite inovacije z rabo obnovljivih virov energije ter pospešeno vlaga v učinkovitost in predvsem v poenostavitev vgradnje toplotnih črpalk. Lani so zabeležili 22,5-odstotno rast prodaje toplotnih črpalk v EU, v Nemčiji za 48 odstotkov. Letos načrtujejo dodatno usposabljanje kupcev za prehod na ogrevanje z obnovljivimi viri. »To bo pospešilo velike prihranke ogljika v stanovanjskem sektorju. Ključna prednost Bosch ogrevalne tehnike je prehod ogrevanja gospodinjstev na učinkovitejše, regionalno prilagojene toplotne črpalke in hibridne naprave,« pravi Jan Brockmann, predsednik Boscheve divizije za toplotno tehniko.


Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija?
Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI