Postavitev sončne elektrarne – kako do najboljšega izvajalca v 2023

Postavitev sončne elektrarne ni več finančno nedosegljiv projekt,. Za postavitev sončne elektrarne je mogoče pridobiti subvencijo in kredit Eko sklada.

Za postavitev sončne elektrarne potrebujete soglasje

Preden se odločimo za postavitev sončne elektrarne je potrebno izpeljati določene postopke. Najprej je potrebno ugotoviti ali je naš objekt, glede na lokacijo, še primeren za pridobitev soglasja za sončno elektrarno. Postavitev sončne elektrarne ni omogočena, če na dotični lokaciji več ni dopustna na samo omrežje. Z oddajo vaše vloge za soglasje za sončno elektrarno običajno poskrbi izvajalec in izpelje vse potrebno za izdajo dovoljenja.

 

Postavitev soncne elektrarne

Sončna elektrarna je zadnjih nekaj let ekonomsko zelo privlačna naložba, posebno za gospodinjstva in druge zainteresirane uporabnike, ki želijo trgovati z elektriko. Poglejmo zakaj. Cene sončnih elektrarn so v zadnjih desetih letih padle za več kot desetkrat. Četudi trenutno subvencije več niso na voljo, postavitev sončne elektrarne gospodinjstvom zniža stroške elektrike za 80 odstotkov, za samo postavitev pa lahko pridobite ugoden kredit Eko sklada in obrok zamenjate z obročnim odplačevanjem.


baner soncne elektrarne


Zmanjšane omejitve za postavitev sončne elektrarne

Naša država je enakomerno osončena in idealna za pokritje večine streh s sončnimi elektrarnami. Vendar obstajajo omejitve. Postavitev sončne elektrarne je sedaj omogočena tudi za gospodinjstva v blokih. Razvijajo se novi modeli skupnostnih sončnih elektrarn, kar v praksi pomeni, da lahko odslej tudi gospodinjstva brez lastne strehe znižajo račune za elektriko.

 

Katere komponente so pri postavitvi sončne elektrarne najpomembnejše?

Solarni moduli so še vedno ključni del sončne elektrarne. Njihova kakovost neposredno vpliva na donos sončne elektrarne v celi življenjski dobi. Solarni moduli z oznako BloombergNEF Tier 1 imajo pomembno prednost. Hkrati je pomembno, da so solarni moduli na voljo v različnih dimenzijah, vsled česar se optimalno prilegajo streham različnih velikosti ter zagotavljajo več kot 20-odstotni izkoristek, kar posledično pomeni do 5-odstotkov večjo proizvodnjo elektrike; zaradi večjega izkoristka je samooskrba z elektriko mogoča tudi na manjših strehah.

 

Postavitev soncne elektrarne Sonce energija

 

Cena sončne elektrarne na ključ ne sme biti glavno merilo

Cena pri končni izbiri ponudnika za sončno elektrarno ne bi smela imeti ključne vloge, opozarjajo pri SONCE energija. Na ponudbo je treba gledati veliko bolj celostno. Postavitev sončne elektrarne je kompleksen projekt, življenjska doba sončne elektrarne znaša 30 let, zato je ključno, da imate ob sebi partnerja, ki vam bo pred postavitvijo najprej uredil vso potrebno dokumentacijo, podal vse potrebne garancije, sončno elektrarno izgradil na ključ, jamčil brezhibno delovanje ter kasneje zagotovil tudi servis.

 

Izkoristite prednosti Suncontract platforme, razpolagajte z viški proizvedene elektrike

Če se boste pridružili skoraj 2000 uporabnikom, ki so postavitev sončne elektrarne zaupali podjetju SONCE energija, boste lahko brezplačno uporabljali SunContract energetsko tržnico, preko katere lahko  prosto razpolagate z viški proizvedene električne energije  – jih uporabite v novem koledarskem letu ali prenesete v uporabo na drugo odjemno mesto (staršem, otrokom, na vikend …)


Ponudba izvajalca mora poleg postavitve sončne elektrarne vključevati:

  • ureditev dokumentacije s sistemskim operaterjem – vloge za izdajo soglasja,
  • nujen je projektni načrt (kako bodo solarni moduli postavljeni na streho),
  • prav tako varnostni načrt (delo na višini)
  • zavarovanje projekta (v primeru nesreče pri postavljanju sončne elektrarne je investitor razbremenjen odgovornosti).

Pri SONCE energija, ki je zanesljiv partner za postavitev sončne elektrarne z več kot 15-letnimi izkušnjami, izgradnjo pa jim je zaupalo že skoraj 2000 strank, zagotavljajo vse potrebno.


Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija?
Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI