Prezračevalni sistem odpravil plesen

S prezračevalnim sistemom se boste znebili plesni in znižali vlažnost, ne boste pa izgubili toplote pri ogrevanju.

Svež zrak in visoka kakovost življenja sta tesno povezana. Kihanje, nahod, glavoboli, rdeče oči in slaba koncentracija so samo nekateri simptomi, ki nakazujejo, da zrak, ki ga dihamo, ni dovolj kakovosten. K sreči se da to, z manjšimi posegi, hitro spremeniti. Za takšen korak se je odločila tudi družina Krajnc iz Osrednje Slovenije. “Pred dvema letoma smo kupili hišo. Že prvo zimo smo na zidovih začeli opažati majhne sive madeže, ki so sčasoma postajali vse večji in se neopazno obarvali v črno” razlaga Igor Krajnc. “Hitro smo ugotovili, da imamo opravka s plesnijo. Pri plesni ne gre zgolj za grd videz in neprijetne vonjave. Zaskrbljujoče je predvsem to, kakšen vpliv ima na zdravje, zaradi česar smo se odločili takoj reagirati.”

 

Pico 50

Decentralni prezračevalni sistem

“Po brskanju na spletu sem ugotovil, da se bo te nadloge zelo težko za vedno znebiti, jo je pa mogoče precej omejiti in najboljša rešitev za to je redno vzdrževanje relativne vlažnosti, kar pa lahko omogoči samo z ustrezno prezračevanje.” dodaja g. Krajnc, ki pravi, da je vgradnja prezračevalnega sistema  bila hitra in enostavna: »V enem samem dopoldnevu je bilo zmontiranih 7 lokalnih prezračevalnih sistemov. Delo je bilo izvedeno hitro, prostor so ustrezno zaščitili, na koncu počistili in nam razložili kako naprava deluje«.

 

Pico 50 montaza prezracevalnega sistema

Montaža prezračevalnega sistema 


baner prezracevanje


Kako deluje decentralni prezračevalni sistem?

S prezračevalnim sistemom se boste znebili plesni in znižali vlažnost, ne boste pa izgubili toplote pri ogrevanju. Sistem namreč menja svoje delovanje, iz dovajanja v odvajanje zraka in obratno. Toplota se preda v posebnem keramičnem zbiralniku toplote z učinkovitostjo vse do 92 %. Nameščena ima dva antibakterijska zračna filtra, ki mrčesu preprečujeta vstop v notranje prostore. Za alergike je na voljo tudi poseben filter F8. Lahko deluje tudi kot način prezračevanja, brez vračanja energije (rekuperacija). s pomočjo stenskega in daljinskega upravljalnika je upravljanje s sistemom preprosto in udobno. Njegovo delovanje je tišje od šepeta, vlaga v prostoru se ne bo več zadrževala o plesni pa ne bo več ne duha, ne sluha.



Pico 50 prezracevalni sistem upravljanje

Upravljanje prezračevalnega sistema 

 

Vzdrževanje za brezhibno delovanje prezračevalnega sistema

Da bo prezračevalna naprava delovala brezhibno in efektivno, je potrebno redno čiščenje. Ventilator in zunanji pokrov naprave čistimo vsaj enkrat letno, filter naprave pa približno 4 krat oziroma priporočamo, da se očisti vsakih 90 dni delovanja naprave.

Napravo je pred vsakim čiščenjem potrebno ugasniti, izključiti iz napajanja in počakati, da se ventilator neha vrteti. Ko je varno izključena iz napajanja, notranjo rešetko preprosto odstranimo in celotno napravo z enim potegom potegnemo iz prezračevalne cevi. Lopatice ventilatorja nežno očistimo z vlažno krpo, vgrajena filtra enostavno očistimo s sesalcem ali pod tekočo vodo, notranjo rešetko, zunanjo in prezračevalno cev pa s cevjo sesalnika za prah. Celotni sestav in oba filtra previdno vstavimo nazaj v cev in ponovno namestimo notranjo rešetko.

Samo vzdrževanje je hitro in enostavno, z rednim čiščenjem prezračevalnega sistema pa poskrbimo za njegovo dolgoletno dovajanje svežega zraka v prostor.


Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija?
Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI