Lončene peči so del naše tradicije že več stoletij. Tako kot pred davnimi leti jih tudi danes še vedno izdelujejo mojstri pečarji.

 

Na tržišču se pojavlja vedno več kaminov in kaminskih peči, ki poizkušajo v svojem delovanju dokaj neuspešno posnemati lončene peči.
Lončene peči so z leti postale vrhunske ogrevalne naprave z dobrimi izkoristki in izjemno ugodnim vplivom na toplotno in bivalno ugodje človeka. Kaj je lahko sploh bolj prijetno kot hladen zimski večer, ki ga preživite ob prijetni toploti lončene peči?

 

pecarstvo hrovat kamin 2

 

V Pečarstvu Hrovat so na podlagi 60 letnih izkušenj na področju pečarstva in izdelave lončenih peči pod svojo lastno znamko Hrovat razvili novo linijo tipskih masivnih lončenih peči.
Rezultat so vrhunski izdelki, ki so plod razvoja, testiranj, uporabe najnovejših znanj in materialov na področju pečarstva ter dolgih let obrtniških izkušenj mojstrov pečarjev.

 

pecarstvo hrovat kamin 3

 

Tehnika
Jedro vsake lončene peči Hrovat predstavlja masivno šamotno kurišče, ki je sestavljeno iz kompaktnih šamotnih elementov. Kurišča so enostavna za montažo hkrati pa s svojo masivnostjo izvrstno akumulirajo toploto. Teža kurišč je od 150 do 250 kg, odvisno od modela in velikosti. Tovrstna kurišča uporabljajo tudi za izdelavo individualnih peči po željah naročnikov.

 

pecarstvo hrovat kamin graf 1

Graf prikazuje toplotno moč peči v odvisnosti od časa za peč Corner 1 na zgornji sliki. Opazimo, da peč oddaja toploto v prostor še 8-12 h po nalaganju drv.

 

Vse lončene peči Hrovat imajo moderna in tehnično dovršena vrata kurišča, ki se dimenzijsko prilagajajo velikosti peči. Prek okvirja vrat je urejen tudi dovod zunanjega zgorevalnega zraka v kurišče, ki omogoča optimalno gorenje in ohranja steklo na vratih čisto. Vroči dimni plini, ki nastajajo ob gorenju potujejo iz kurišča v sistem masivno grajenih šamotnih akumulacijskih kanalov, kjer na svoji poti oddajajo toploto in na koncu izstopijo iz peči v dimovodno napravo.

 

 

Zakaj so lončene peči Hrovat primerne zame in za moj dom?
•     Ker v prostor oddajajo prijetno sevalno toploto, ki ugodno vpliva na počutje in zdravje ljudi,
•     ker pomeni ogrevanje z lesom odgovoren odnos do okolja in narave,
•     ker je les cenovno ugoden in lokalno dostopen energent,
•     ker so izdelane strokovno iz najkvalitetnejših materialov,
•     ker z masivnim šamotnim jedrom zelo dobro akumulirajo toploto,
•     ker so tehnološko dovršene in imajo dobre izkoristke in čisto gorenje,
•     ker se izgled peči lahko popolnoma prilagodi Vašim željam,
•     ker je podjetje Hrovat že leta sinonim za lončene peči najvišje kvalitete.

 

Akumulacijski šamotni kanali, ki pri določenih modelih presegajo maso 500 kg, sprejeto toploto vročih dimnih plinov akumulirajo in jo počasi prenašajo na površinsko obzidavo peči iz keramičnih pečnic ali ometanih šamotnih plošč, ki se nežno segreva ter v prostor sevajo prijetno sevalno toploto.

 

Več na www.pecarstvo-hrovat.si


Tel: 01 729 11 96


 


Pečarstvo Hrovat
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.