Razlogov za odločitev o nakupu klimatske naprave je več. V preteklosti so se ljudje odločali za tovrstno investicijo največkrat zaradi vročih poletnih dni. S tem, da so pohladili sobo oz. stanovanje, so ustvarili prijetno bivalno udobje.


Skoraj vsakdo se vpraša, kolikšna je poraba električne energije pri nizkih zunanjih temperaturah, ko se ogrevamo samo s klimatsko napravo. Energetski izkoristek (COP) se seveda zniža, kar pomeni, da porabimo več električne energije kot pri višjih zunanjih temperaturah. Kljub temu podatku je COP še vedno dovolj visok in ta način ogrevanja spada med najbolj ekonomične v spisku vseh možnih energentov.


ream_klimatska_naprava_MSZ-EF_B
ream_klimatska_naprava_MSZ-EF_S
ream_klimatska_naprava_MSZ-EF_W

Model MSZ-EF v črni, srebrni in beli barvi


Sodobne klimatske naprave omogočajo poleg hlajenja tudi poceni ogrevanje v prehodnih obdobjih  kot sta pomlad in jesen ali pa služijo kot edini vir ogrevanja preko celotne zime. Te “inverterske” klimatske naprave so dejansko toplotne črpalke zrak/zrak.


Vse te naštete lastnosti omogoča “mono split” enota, ki je sestavljena iz zunanje in notranje enote ali pa “multi split” sistem z večjim številom notranjih enot.


Kot uvoznik klimatskih naprav in sistemov japonskega proizvajalca Mitsubishi Electric, vam ponujamo veliko izbiro različnih tipov kvalitetnih in varčnih klimatskih sistemov. Od estetskih modelov v stenski in parapetni izvedbi do vgradnih, stropnih, kasetnih enot, nam različne oblike omogočajo, da zadovoljimo praktično vse oblike notranje opreme in klimatiziranih prostorov. Vse Mitsubishi Electric klimatske naprave spadajo v A energijski razred in dosegajo visoke energetske izkoristke tako pri hlajenju (EER), kakor tudi pri ogrevanju (COP). Mnogi sistemi so opremljeni z “I - see Sensor” funkcijo, ki je izvirna Mitsubishi Electric tehnologija in se uporablja za boljši nadzor klimatske naprave. Ta funkcija, v kombinaciji z drugimi v industriji vodilnimi inovacijami in tehnologijami, zagotavlja optimalno učinkovitost in udobje prostora, kjer so nameščeni.


Mitsubishi Electric v svojem širokem izboru klimatskih naprav ponuja tudi model klimatske naprave MSZ-FD_VABH, ki poleg kvalitetnega delovanja v režimu hlajenja, ponuja še neprestano delovanje ogrevanja do zunanje temperature  – 25 °C, kar zadostuje za celoletno delovanje. Poleg tega ta tip klimatske naprave vsebuje popolno kombinacijo za filtracijo oz. čiščenje zraka od nano do makro delcev. Prav tako tudi ostali modeli klimatskih naprav omogočajo ogrevanje od -15 do -20 °C.


ream_klimatska_naprava_zunanja_enota

Zunanje enote multi split sistemov


Statistično gledano se je v zadnjih letih trend izbire klimatskih naprav preusmeril iz “mono split” v večinoma “multi split” sisteme. Predvsem se je ta rešitev izkazala v primerih, ko imamo več manjših ločenih prostorov. V tem primeru nam uporaba notranjih stenskih enot iz serije MSZ-SF poveča funkcionalnost sistema.


Poleg modela MSZ-SF_VA je oblikovno atraktiven še model MSZ-EF_VE, ki je dobavljiv v treh barvah – beli, srebrni in črni. Lahko izbiramo med “mono split” ali uporabimo samo notranjo enoto, ki jo instaliramo na “multi split”.


Nudimo vam brezplačen ogled in svetovanje o pravilni izbiri klimatske naprave.


Pokličite nas na brezplačni telefon 080 98 98 ali nam pišite na info@ream.si. Na dodatna tehnična vprašanja ali vprašanja, ki so kakorkoli povezana s klimatskimi napravami ali toplotnimi črpalkami, vam bomo z veseljem odgovorili.


Več na www.ream.si

Povezane vsebine


Ream d.o.o
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 
IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.