Še pred nekaj leti je veljalo, da je klimatska naprava stvar prestiža, danes pa vemo, da je zaradi vedno bolj pogostih in daljših vročinskih valov nepogrešljiva v naših domovih. Uporablja jo več kot tretjina slovenskih gospodinjstev, v svetu pa naj bi se njihovo število do leta 2050 povzpelo na 5,6 milijarde, kar je trikrat več kot danes. Zaradi velikega povpraševanja, se je na trgu pojavilo veliko ponudnikov klimatskih naprav. Kvalitetnih in tistih manj kvalitetnih. Zato je pametna in pravočasna izbira klimatske naprave še kako pomembna, preden v poletni vročini ugotovimo, da brez hlajenja ne bo šlo.

izbira klimatske naprave


Z letno zmogljivostjo proizvodnje več kot 60 milijonov kompletov klimatskih naprav za hišno uporabo in 5,5 milijona kompletov komercialnih sistemov je Gree največji specializirani proizvajalec na svetovnem trgu.


Glavni razlog za naraščanje števila klimatskih naprav v gospodinjstvih so, kot že rečeno, vse pogostejši vročinski valovi, ki so posledica podnebnih sprememb (mimogrede: obdobje med letoma 2011 in 2020 je bilo najtoplejše zabeleženo desetletje v zgodovini). Poleg tega smo v zadnjih dveh letih zaradi pandemije več časa preživeli doma in marsikdo še vedno vsaj dan ali dva v tednu dela od doma. Ralog več torej, da poskrbimo za prijetno temperaturo v svojem domu.

Vemo namreč, da visoke temperature v prostorih, kjer se zadržujemo, slabo vplivajo na naše počutje: sprožajo glavobole, izčrpanost, kratijo spanec in zmanjšujejo koncentracijo. Še zlasti neugodne so za otroke, starejše, tiste s kroničnimi boleznimi in seveda tiste, ki delajo od doma.

 

Na kaj paziti pri izbiri klimatske naprave ?

Vsaka hiša, stanovanje in prostor imajo posebne lastnosti, ki so pomembne pri izbiri klimatske naprave in kasneje pri montaži. Pri tem je smiselno vključiti strokovnjake. Lahko se namreč zgodi, da bo klima naprava, ki jo izberemo na lastno pest, občutno zvišala zneske na računu za električno energijo, prostorov pa ne bo učinkovito ohladila ali ogrela.

Ob izbiri klimatske naprave zato med drugim pazimo, da je ustrezno močna glede na velikost stanovanja. Pretiravanje pri izbiri moči namreč ne prinese pozitivnih učinkov. Izbrana naprava naj bo uvrščena v čim višji energijski razred, saj vemo, da gre za naprave, ki so lahko velik porabnik energije. Sodobne klimatske naprave odlikuje inverterska tehnologija, ki z zveznim spreminjanjem vrtljajev kompresorja prilagaja hlajenje oziroma ogrevanje glede na trenutne potrebe, temperaturo pa vzdržuje brez ugašanja.

baner klimatske naprave

Ne samo hlajenje - rešitev tudi za ogrevanje

Dobra novica za naše denarnice je, da so najsodobnejše naprave vse bolj cenovno dostopne, porabijo pa tudi do 30 odstotkov manj električne energije. Priljubljenost klimatskih naprav raste tudi zaradi vse višjih stroškov ogrevanja – v prehodnih obdobjih so namreč idealen vir ogrevanja. Kakovostne klimatske naprave A+++ energijskega razreda, kakršne proizvaja Gree Electric Appliances, največji specializirani proizvajalec klimatskih naprav v svetu, optimalno ogrevajo prostor celo pri minus 30 °C. 

Klimatske naprave Gree veljajo za racionalen nakup, saj so vzdržljive, napredne, elegantne, tihe in varčne. Klimatska naprava Gree Soyal, denimo, ki spada v energetski razred A+++ za hlajenje in gretje, med drugim s pomočjo senzorja prilagaja svoje delovanje glede na prisotnost in gibanje ljudi v prostoru. Klimatska naprava Gree Amber Nordic pa zvočno obremeni prostor le do 18 dB in spada med najtišje na trgu.

izbira klimatske naprave gree soyal nordic amber

Klimatski napravi Gree: levo klimatska naprava Soyal, desno Amber Nordic


Prava izbira klimatske naprave je zelo pomembna. Prav tako je po nakupu pomembna pravilna postavitev klimatske naprave - zunanje in notranje enote. Več o tem lahko preberete NA TEJ POVEZAVI.


Vas zanima pomoč pri izbriri klimatske naprave? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.