Daikin klima naprave – novosti v 2023

Daikin klime najboljše ocenjene klima naprave na zadnjem testu ZPS. Predstavljamo nove modele Daikin klimatskih naprav v letu 2022 – Emura 3, Perfera.

Daikin kot globalna korporacija vodi v razvoju hladilne in ogrevalne tehnike in pomembno prispeva k razvoju panoge s številnimi inovacijami. Ni naključje, da so Daikin klima naprave na zadnjem testu klima naprav Zveze potrošnikov Slovenije dosegale izredne ocene. Ocenjevali so učinkovitost, hrupnost, uporabnost, priročnost in enostavnost navodil za posamezne klima naprave, ki jih je moč kupiti na slovenskem trgu. V povzetku testa ZPS so Daikin klime uvrstili med prvih deset najbolj učinkovitih klima naprav. Zmagovalka testa med 2,5 kilovatnimi klima napravami je bila klimatska naprava proizvajalca Daikin, ki se je posebej izkazala pri hlajenju in sušenju zraka. 

V 2022 so bile predstavljene novosti na področju klimatizacije in ogrevanja (toplotne črpalke). Nekatere nove Daikin klima naprave predstavljamo v nadaljevanju.

 

daikin klima ururu sarara

Klime Daikin so na zadnjem testu ZPS dosegle najboljšo skupno oceno glede učinkovitosti, hrupnosti, vsestranske uporabnosti, priročnosti in enostavnosti navodil. Na fotografiji je Daikin klima naprava URURU SARARA

 

Daikin klima novi model 2022 – Emura 3

Tretja generacija Daikin klim Emura ni le klima, ki učinkovito hladi in ogreva. Linije Daikin klime Emure so nekoliko drugačne, kot pri ostalih klimatskih napravah. Ukrivljeni sprednja in hrbtna plošča klima naprave omogočata uravnotežen zračni tok, zaradi 3-D oblike ta klima prostoru daje posebno estetsko podobo. Daikin Emura vključuje notranjo stensko enoto, prenovljeno zunanjo enoto ter daljinski upravljalnik. Funkcije klimatske naprave so vodljive na daljavo z uporabo aplikacije Onecta.

 

daikin klima Emura 3

Daikin klima Emura 3 je prejela kar dve prestižni oblikovalski nagradi za industrijske izdelke, Red Dot Design Award 2022 in iF Design Award 2022. Na voljo so v beli, srebrni in mat črni barvi.


Učinkovita klima naprava Daikin Perfera

Klimatska naprava Daikin Perfera je posebno zmogljiva klima za hlajenje prostorov, ki dosega učinkovito ogrevanje tudi pri nizkih temperaturah (-20 °C). Z oceno A+++ sodi med višji kakovostni razred klimatskih naprav. 80 % moči črpa iz zraka, s posebno tehnologijo Daikin Flash Streamer čisti zrak pred alergeni in prahom. Posebej je priporočljiva za astmatike.

V sodobnejše Daikin klime (model Perfera) je vgrajen ventilator, ki pri nizki ravni hrupa optimizira pretok zraka. Poseben 3D usmerjevalnik pretoka zraka nam omogoči, da le – tega ga ne zaznavamo, zrak pa je hitro in enakomerno ohlajen (ali ogrevan). Dva vgrajena senzorja samodejno zaznavata gibanje v prostoru in tok zraka usmerjata vstran od ljudi.

daikin klima Perfera

V nove modele Daikin klime Perfera so vgrajeni posebni inovativni ventilatorji s senzorji, ki tok zraka usmerjajo vstran od ljudi.

 

Posebnost novih Daikin klim je možnost priklopa v split ali multi split, kar poveča primernost vgradnje v zelo različne objekte, od samostojnih hiš z več družinami, poslovnih zgradb ali dvostanovanjskih objektov. Uporabimo lahko do pet notranjih enot povezanih v eno zunanjo enoto. Z eno zunanjo enoto Daikin klime lahko ogrevamo ali hladimo pet prostorov in v vsakem nadzorujemo temperaturo.

 

daikin klime zunanja enota

Zunanja enota Daikin klima naprave, primerna za priklop večih notranjih enot 

baner klimatske naprave

Sistem Multi+  tri v enem – hlajenje, ogrevanje prostorov in sanitarne vode

Daikinova letošnja novost je sistem klima naprave Multi+ skupaj z ogrevanjem sanitarne vode. Gre za sistem klima naprave zrak – zrak, posebno prilagojen za uporabnike, ki imajo težave z velikostjo prostora za postavitev. Daikin Multi+ omogoča popolno udobje hlajenja in ogrevanja prostorov ter sanitarne vode. Na objekt postavimo eno zunanjo enoto toplotne črpalke zrak – zrak ter do tri notranje enote klima naprave. Rezervoar za sanitarno vodo je na voljo v dveh velikostih (90 ali 120 l). Na zaslonu rezervoarja lahko enostavno konfigurirate nastavitve. Kot ostale klima naprave, lahko tudi Daikin klime upravljamo na daljavo z Wi-fi vmesnikom preko pametnega telefona in aplikacije Onecta.

 

daikin Sistem MultiSistem Multi+ nam omogoča hlajenje in ogrevanje do treh prostorov, ter gretje sanitarne vode


Poleg predstavljenih inovacij, lahko med Daikin modeli klim izbirate med energetsko učinkovitimi klima napravami Ururu Sarara, Stylish, Comfora in Sensira.


seltron klima daikin

Daikin klime zelo dobro ocenjene

Daikin klima naprave so se na testu klimatskih naprav dokazale kot nadpovprečne. Zveza potrošnikov Slovenije je testirala 44 različnih klim. Na testu so preizkusili kako učinkovite so stenske klime z ločenima zunanjo in notranjo enoto (split izvedba), z močjo 2,5 in 3,5 kW. V poročilu ugotavljajo, da so najboljše naprave za polovico bolj učinkovite od povprečja in tudi do 80 odstotkov učinkovitejše od najslabših. Za najboljšo klimatsko napravo za hlajenje in ogrevanje je bila razglašena Daikin klima.


Energijski razred ni edino zagotovilo za učinkovitost klima naprave

Pri izboru klime je razen učinkovitega hlajenja marsikomu pomembno recimo tudi uravnavanje vlage v prostoru ter čiščenje zraka. Daikin klime imajo poleg osnovnega filtra vgrajen aktivni filter, ki odstranjuje dim in neprijetne vonjave, hkrati pa tudi elektrostatični filter, ki skupaj z aktivnim filtrom skrbi za odstranjevanje drobnih trdnih delcev, cvetnega prahu iz zraka, ter poseben ionizator, da je kakovost zraka optimalna.

Tudi pri najboljših klima napravah velja pravilo, da sta za učinkovito delovanje nujna redno vzdrževanje in čiščenje. Enkrat letno je potrebno filtre očistiti. Zamašeni filtri povečajo porabo energije tudi do 15 odstotkov, poleg tega so glavni krivci za zatohel vonj, neprijetne vonjave, pa tudi mikroorganizme, ki ob zagonu prehajajo nazaj v prostor. Servis je priporočljivo opraviti vsako leto.

Test klim daikin zmagovalec bluevolution

Kam namestiti klima napravo, kako jo upravljati?

Zunanje enote klimatske naprave ne nameščajte v bližino oken spalnic ali zaradi hrupa v neposredno bližino oken najbližjega soseda. Zunanja enota naj bo nameščena na ustrezne nosilne konzole s proti vibracijskimi vložki, ki preprečujejo prenos tresljajev na zid objekta, hkrati naj bo zaščitena pred neposrednim soncem. Okrog zunanje in notranje enote klima naprave mora biti dovolj prostora za neovirano kroženje zraka. Ko klima deluje, naj bodo okna in vrata v prostoru zaprta. Tako ji ne bo treba delovati s polno močjo. Prostorov naj ne bi ohlajali pod 25°C. Priporočljivo je, da razlika med zunanjo temperaturo in v prostorih ni večja od 6°C. V prvi vrsti zaradi zdravja, pa tudi zaradi porabe energije – vsaka stopinja nad 25°C pomeni 6–8-odstotni prihranek elektrike.

 

Kam po dober nasvet?

V podjetju SELTRON so izkušeni na področju ogrevanja in hlajenja, pomagajo pri izbiri najboljše klime za vas. Kot distributer za Daikin klime imajo strokovno usposobljeno servisno mrežo. 


Vas zanima cena, izvedba, garancija za Daikin klime? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI