Čeprav bi senco radi poiskali pod drevesi ob nežnem vetriču, je v poletnih mesecih vseeno bolj varno in za naše splošno zdravje bolje, če smo v prostoru z optimalno temperaturo. 

Poleg udobja ima dobra klimatska naprava več prednosti. To še posebej velja, če imate v domu starejše ljudi, dojenčka ali štirinožca. Med drugim nam lahko zagotovi varnost in boljšo kakovost življenja v lastnem domu. Tukaj je seznam najpomembnejših razlogov, zakaj razmisliti o dobrem klimatskem sistemu v vašem domu!

 

Clivet klime

DOBRA KLIMA VARUJE HIŠO

Zmanjšajte visoko vlažnost in se znebite žuželk

Najpomembnejša prednost klima naprave je zmanjšanje vlažnosti v vašem domu. Visoka vlažnost je povezana s pršicami, plesnijo, toplotnim udarom in dehidracijo. Prav tako dobra klima ščiti vas in vaše hišne ljubljenčke pred škodljivci, ki vstopajo skozi okno, in ohranja hišo čisto.

 

Varnejši dom

Medtem ko klimatska naprava deluje, običajno zapremo okna in vrata. To ustvarja dodatno varnost, saj je veliko težje vdreti v dom z zaprtimi ali zaklenjenimi vrati in okni kot takrat, ko je vse na stežaj odprto. Poleg vlomov je tu še toplotni udar. Centri za nadzor in preprečevanje bolezni navaja, da je klimatska naprava prvi zaščitni dejavnik pred boleznimi in nesrečami, povezanimi z vročino. Dober hladilni sistem bo preprečil tudi pregrevanje elektronike!

 

Clivet klime zagotavljajo boljšo kakovost zraka

Ne glede na to, ali gre za izhlapevanje, umazan zrak, čistilne kemikalije ali le mleko, ki mu je potekel rok uporabe, dober klimatski sistem pomaga odstraniti vse te vonjave. Od prahu do bakterij, zrak v zaprtih prostorih lahko postane nevaren za vaše zdravje zaradi neustreznega prezračevanja in pregrevanja. 

CLIVET klime so sinonim za udobje, učinkovitost in eleganco. Da bi kar najbolje izkoristili njihov potencial, je pomembno, da izberete moč klimatske naprave glede na prostor, v katerega bo nameščena. Prevelik sistem ne zagotavlja enakomerne temperature ali dobrega razvlaževanja, zaradi pogostih vklapljanj in izklapljanj pa deluje neučinkovito in se po nepotrebnem hitro obrablja. Premajhen sistem ne more zadovoljiti zahtev po udobju, ima nizko učinkovitost in vedno deluje na 100%.

baner klimatske naprave

Varčevanje z energijo, udobje in zdravje

Klimatske naprave Clivet poleg optimalne temperature v domu zagotavljajo zmanjšano porabo energije skozi vse leto, poleg tega pa ponujajo številne dodatne funkcije, kot so spremljanje in prilagajanje temperature notranji temperaturi, večsmerni pretok zraka ali preprečevanje širjenja hladnega zraka, ko je naprava nastavljena na ogrevanje.

Po drugi strani pa filter visoke gostote omogoča odstranitev do 80% prahu in cvetnega prahu, zaradi česar je veliko učinkovitejši od tradicionalnih filtrov za prah. Dodatna prednost je samočistilna funkcija, ki omogoča sušenje in čiščenje izmenjevalnika notranje enote ter preprečuje nastanek plesni ali širjenje neprijetnih vonjav v okolje. 

Poleg tega je dodatna zdravstvena varnost zagotovljena s samodejnim sistemom za zaščito kompresorja, ki zazna morebitno puščanje hladilnega sredstva in v primeru nepravilnosti samodejno izklopi sistem. Za dodatno udobje pa je na voljo preprosto upravljanje s pomočjo sistema Alexa in Google Assistant ali preko aplikacije na pametnih telefonih.

 Clivet klimatske naprave

Ohranite mir in uživajte v poletju

Uživajte v poletnem miru in bolj zdravem domu s Clivetom, italijanskim podjetjem, ki že več kot 30 let ponuja rešitve za trajnostno udobje, dobro ljudi in okolja. Njihovi sistemi za ogrevanje, hlajenja in klimatizacije zagotavljajo nizko porabo energije, delujejo tiho in vzdržujejo temperaturo, vlažnost in kakovost zraka na optimalni ravni.

Z zanesljivimi in tehnološko naprednimi izdelki nam omogočajo boljšo zaščito našega planeta in zmanjšanje stroškov. Eden zadnjih najboljših dokazov za to je Clivetov sistem ELFOFresh EVO, ki je bil na podelitvi nagrad Energy Saving Awards 2022 razglašen za izdelek leta za prezračevanje gospodinjstev.


Raziščite Clivet ponudbo inovativnih naprav in pametnih rešitev za čist in zdrav dom! Za več informacij obiščite uradno spletno stran Clivet ali kontaktirajte Clivet partnerja v Sloveniji, TERMOTEHNIKA d.o.o., ki vam bo z veseljem posredoval vse potrebne informacije.Clivet
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.