Želimo si kakovostnega in udobnega bivalnega okolja, zato nam ni žal denarja za stvari in naprave, ki obljubljajo izboljšave. Toda na kakovost življenja vplivajo tudi nevidne in neotipljive stvari, med katerimi je gotovo na prvem mestu zrak. Zanj zlahka poskrbijo klimatske naprave, a le, če so opremljene z vrhunskim sistemom za filtriranje zraka.


Ciscenje zraka s klimatsko napravo

 

Čeprav večino dneva preživimo v zaprtih prostorih, se o kakovosti zraka ne sprašujemo prav pogosto. Ko pa se poglobimo v problematiko, hitro ugotovimo, da v zraku krožijo številni delci, ki povzročajo zdravstvene težave in vplivajo na počutje. Moramo se jih znebiti. Kako? S klimatskima napravama DualCool ali ArtCool podjetja LG, ki sta zasnovani, da poleg običajnih funkcij hlajenja in ogrevanja zagotovita še čisto in zdravo bivalno okolje.

 

Kaj vpliva na kakovost zraka?

Poglavitni krivci za onesnaženje zraka so tobačni dim, plesni, prah in pršice ter različni plini in kemikalije. Kakovost zraka dodatno poslabšajo vonjave, ki nastanejo pri kuhanju in peki. Če se s težavo ne spopadete, doma ne prezračujete redno ali ne uporabljate pripomočkov za filtracijo zraka, potem med zadrževanjem v takšnih prostorih kmalu občutite utrujenost in zaspanost ter ugotovite, da počasneje reagirate.

baner klimatske naprave

Najprej filter ujame velike prašne delce

Klimatske naprave imajo pred drugimi grelno-hladilnimi telesi veliko prednost, saj opravljajo filtracijo prašnih delcev. Omenjeni napravi podjetja LG sta opremljeni s filtrom pod režami za vstop zraka v sistem, ki je zasnovan za lovljenje večjih prašnih delcev. Poleg tega ga je tudi preprosto čistiti, saj je dovolj, da ga v rednih časovnih presledkih sperete pod tekočo vodo.

 

Ciscenje zraka s klimo vakterije virusi

 

Dodatni filter odstrani povzročitelje alergij

Prvi liniji obrambe, filtru za lovljenje velikih prašnih delcev, sledi filter, ki ujame delce, ki povzročajo alergije. Antialergijski filter iz zraka odstranjuje škodljive snovi, kot so pršice v hišnem prahu, glive in plesni, ki pri nekaterih ljudeh povzročajo alergijsko reakcijo.

Alergija je pretiran imunski odziv na neškodljive snovi, ki jih večina ljudi normalno prenese. Mednje spadajo v zraku lebdeči delci, zato lahko učinkovito filtriranje zraka omili alergijske reakcije.

 

Ciscenje zraka s klimo ionizer

 

Zrak napolni z blagodejnimi negativnimi ioni

Naslednja pomembna funkcija najnovejših klimatskih naprav LG je vgrajeni ionizator (Plasmaster Ionizer ++), ki zagotovi svež zrak in odstranjuje 99 odstotkov bakterij v prostoru, kar je med drugim potrdila priznana nemška organizacija TÜV Rheinland. Obenem je ionizator izredno učinkovit tudi pri odstranjevanju neljubih vonjav.

 

Čist ventilator za čisti zrak

Omenili smo, da so lahko slabo vzdrževane klimatske naprave vir neželenih mikroorganizmov. Temu seveda ni tako v primeru klimatskih naprav LG s sistemom filtriranja zraka AirCare. Ta ima namreč še eno izredno funkcijo: uničevanje bakterij v izpihanem zraku z ultravijolično svetlobo. Organizacija TÜV Rheinland je funkcijo LG UV Nano preizkusila in ugotovila, da uniči 99,99 odstotka bakterij.

Čeprav so posamezne funkcije sistema filtriranja zraka AirCare zanimive vsaka posebej, se njihova moč pokaže, ko delujejo sočasno, da bi zagotovile željen cilj.

Ciscenje zraka s klimo

 

Kje kupiti klimatsko napravo LG in kakšne so cene klimatskih naprav?

Tehnologija filtriranja zraka AirCare je vgrajena v napredne modele klimatskih naprav, med katerimi velja izpostaviti LG DualCool Deluxe DCxxRk in LG Artcool Mirror AC12BK v črni barvi, za kateri boste z montažo odšteli že od 1.300 oziroma 1.320 evrov.

Klimatske naprave LG lahko kupite v vseh večjih spletnih trgovinah, pri lokalnih izvajalcih ali pa se obrnete na podjetje Dines, kjer vam bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja. 


Dines d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.