Daikin klimatska naprava je cenovno dostopna prav vsem. Uporabna je lahko kot klima za ogrevanje in kot klima za hlajenje prostorov, pri tem pa zaradi napredne tehnologije ne boste imeli visokega računa za elektriko. Klima naprava Daikin Perfera je zmagala na neodvisnem testu Zveze potrošnikov Slovenije in se izkazala za investicijo, ki je vredna zaupanja.

 

klima za ogrevanje

Klima naprava Daikin Perfera je poleg poletnega hlajenja prostorov primerna tudi kot klima za ogrevanje prostorov

Kaj se dogaja z energenti?

Pravzaprav ne vemo in nihče nima enotnega odgovora o tem, kaj se bo z energenti zgodilo v prihodnje. Priča smo visoki rasti cen in negotovostim na trgu energentov. Kako pri vsem tem sprejeti pravilno odločitev za ogrevanje v prihajajočem zimskem obdobju brez večjih vložkov in tveganj?

 

Izbira optimalnega načina ogrevanja

V stanovanjskih objektih in poslovnih prostorih se poleg obstoječega načina ogrevanja iščejo alternative za ogrevanje zaradi:

-              visokih stroškov energentov,

-              strahu pred negotovostjo glede dobavljivosti energentov v prihodnje,

-              iskanja cenejših alternativ za ogrevanje,

-              prihrankov pri energiji…

 

Je klima primerna za ogrevanje?

Čeprav klima naprave v večji meri uporabljamo za hlajenje prostorov, je klima v bistvu toplotna črpalka zrak-zrak in s tem seveda primerna za hlajenje in ogrevanje stanovanjskih ter poslovnih prostorov. Medtem, ko je bila glavna sezona še pred nedavnim predvsem v poletnih mesecih opažamo, da se vse več strank odloča tudi za ogrevanje s klimatskimi napravami.

klima za ogrevanje Daikin

Daikin klime za ogrevanje

Klima za ogrevanje z veliko prihranka

Letna poraba energije pri ogrevanju s klimatsko napravo Daikin znaša približno 700 kWh. Poraba je seveda odvisna od prostora, ki ga ogrevamo in časa ogrevanja (prikazujemo povprečje). Vsekakor gre za ogrevalno napravo, ki je stroškovno zelo učinkovita.

 

Priročno ogrevanje

Ogrevanje s klimo je zelo priročno. Klima zaradi pihanja in izmenjave velike količine zraka prostor ogreje hitreje v primerjavi z drugimi ogrevalnimi telesi. Zaradi toplega zraka v prostoru nudi klima za ogrevanje prijeten občutek. Klimatska naprava Daikin Perfera, moči 3,5 kW zadostuje za prostor velikosti 50 m2 in lahko ogreva še sosednje sobe, če prostori niso preveč razvejani.

baner klimatske naprave

Prilagodite ogrevanje svojim potrebam

Daikin Perfera klimatske naprave so odlične tudi za dogrevanje prostorov, če želite zmanjšati stroške za ogrevanje z drugim energentom. Odlične so za uravnavanje temperature v prostoru v jesenskih in pomladnih dneh, ko želimo naše prostore ogreti na primer zvečer, ko se ohladi, medtem, ko čez dan še ni potrebe po ogrevanju.

Daikin klime se zelo prilagajajo našim potrebam, pri tem pa ne povzročajo skrbi zaradi porabe električne energije. Poleg tega je na voljo še veliko dodatnih funkcij: čiščenje zraka, tiho delovanje, nočni način delovanja, Coanda učinek, napredno upravljanje, nastavitev časovnika za delovanje… Če želite še dodatno povečati prihranek, lahko v vaše prostore namestite še prezračevalni sistem, s katerim boste zmanjšali izgube, ki nastanejo ob prezračevanju prostorov.

 

klima za ogrevanje coanda ucinek

Coanda učinek zagotavi v prostoru enakomerno temperaturo, brez nelagodnega pihanja in zagotavlja večje udobje ter manjšo porabo elektrike.

Nizka investicija, veliki prihranki

Ogrevanje s klimatsko napravo je povezano z nizkimi stroški. Ne glede na vse podražitve je zaradi stabilnih cen, cena elektrike v primerjavi z drugimi energenti še vedno ugodna. Klima za ogrevanje in hlajenje Daikin za svoje delovanje uporabljajo invertersko tehnologijo, ki omogoča vzdrževanje enakomernega delovanja klimatske naprave, pri tem pa klima za svoje delovanje porabi manj energije. Klime Daikin pri ogrevanju dosegajo velik celoletni izkoristek (SCOP), ki je večji od 5. Odlična tehnologija Daikin je cenovno dostopna za vse, na voljo že za 1000 €.

 

Klimatska naprava Daikin Perfera je zmagovalka neodvisnega testa ZPS

Zveza potrošnikov Slovenije je leta 2022 izvedla test klimatskih naprav, kjer je preverjala učinkovitost, hrupnost, vsestranskost, priročnost in navodila za uporabo. Zmagovalka testa, klimatska naprava Daikin Perfera, zagotavlja izjemno učinkovitost, hkrati pa zmanjšuje vpliv na okolje in posledično račun za energijo.

Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


E2E d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.