V jesenskem času, ko so sončna jutra le še spomin na poletne dni, nas hladnejše vreme hitro spomni, da poskrbimo za ogrevanje našega doma. Ko razmišljamo o možnostih ogrevanja, se nam klimatske naprave na prvi pogled ne zdijo primerna izbira za ogrevanje s klimo pozimi.

 

ogrevanje s klimo pozimi

Klimatska naprava Daikin lahko poleg hlajenja v poletnih mesecih zagotovi tudi ogrevanje s klimo pozimi.

 

Pravzaprav se nam zdi, da zamisel o klimatski napravi, ki lahko ohladi in ogreje dom, zveni predobro, da bi lahko bila resnična. Predvsem, ko pomislimo na porabo električne energije, nas spreleti strah, da bi takšen način ogrevanja povzročil visoke stroške. Vendar pa klima naprave delujejo na principu kot toplotna črpalka, kar pomeni, da je za ogrevanje potrebna le tretjina energije kot električne, ostali dve tretjini pa pridobimo iz okoliškega zraka brezplačno.

Z ustrezno klimatsko napravo Daikin lahko v prehodnih letnih časih kot sta jesen in pomlad pa tudi pozimi pri nizkih temperaturah do – 20 °C zadovoljivo ogrejemo bivalne prostore. In nič ni lepšega od na udobno temperaturo ogretega toplega prostora, ko zunaj zmrzuje.

 

Za ogrevanje s klimo pozimi izberite Daikin s funkcijo COANDA in pametnim toplotnim tipalom

Iz Daikin programa klimatskih naprav priporočamo model Emura. Notranja enota je izjemne oblike in je namenjena zahtevnejšim kupcem. Odlikuje jo vrhunska učinkovitost, energijski razred A+++ v načinu hlajenja do -10 °C in A++ v načinu ogrevanja do -20 °C.  Med ogrevanjem uporablja 80 % obnovljive energije iz okoliškega zraka in le 20 % električne energije. Za udobno in učinkovito ogrevanje poskrbita dodatni funkciji »učinek COANDA« in »pametno toplotno tipalo«, ki sta opisani v nadaljevanju.

baner klimatske naprave


Učinek Coanda – ogrevanje

Učinek Coanda optimizira zračni tok v načinu ogrevanja. Zaradi uporabe posebej zasnovanih loput natančneje usmerjen zračni tok omogoča boljše razporejanje temperature skozi celoten prostor.

ogrevanje s klimo pozimi ucinek coanda


Pametno toplotno tipalo

Pametno toplotno tipalo preveri trenutno sobno temperaturo in enakomerno razporedi zrak po vsem prostoru, preden vključi vzorec zračnega toka, ki usmerja topel ali hladen zrak na območja, kjer je to potrebno.

ogrevanje s klimo pozimi ucinek pametno tipalo


Emura poskrbi tudi za čist in zdrav zrak. Nameščeni filtri v napravi lovijo mikroskopske prašne delce, alergene in vonjave ter skrbijo za zdrav in čist zrak v vašem domu. Izbirate lahko med kristalno belo in srebrno barvo ohišja.

 

ogrevanje s klimo pozimi klima daikin emura

Naprava je izjemno tiha in nudi izredno udobje, pri tem pa minimalno vpliva na okolje, saj kot hladilno sredstvo uporablja novi plin R-32. Nadzor nad delovanjem klima naprave Emura imate vedno in od povsod s pomočjo aplikacije Daikin Online Controller. Samo povežete svojo Daikin Emura enoto z omrežjem Wi-Fi in jo upravljajte od kjer koli. Tako preprosto.


Vas zanima ogrevanje s klimo? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


Seltron d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.