tims_int1

Korak v pravi smeri, pripravlja se odlok z obveznim monitoringom

Zakonodaja pripravlja, zaradi zaostrovanja okoljskih zahtev na  področju čiščenja odplak, v kratkem določene zahteve, ki jim bodo lahko zadostile le kvalitetne čistilne naprave. Pričakuje se, da bo kmalu z odlokom predpisan obvezen monitoring, ki bo zahteval, da se na  tem področju redno kontroliralirajo vzorci očiščene vode.


Biološke čistilne naprave Picobells

Pri čiščenju odpadnih voda v individualnih hišah so najbolj razširjene biološke čistilne naprave.

 

Odločitev za kvaliteto naj bo na prvem mestu

Veliko investitorjev pri nakupu ni seznanjeno z vsemi slabostmi, ki jih prinaša nepremišljena odločitev za vrsto biološke čistilne naprave. Glede na spremembe, ki se pripravljajo  v zakonu nikakor ni ustrezno iskati najcenejše rešitve na tem področju, če ob tem ne preverimo njihove dokazane kvalitete delovanja. Na trgu je tako ponudba precej velika, različnih cenovnih razponov, a njihovi produkti ne zagotavljajo učinka, kot je in bo potreben.

 

Investicija v biološko čistilno napravo je dolgoročna, saj jo bomo uporabljali nekaj desetletij, zato je potrebno pri nakupu upoštevati dva najpomembnejša dejavnika kvalitete: kvaliteto  rezervoarja in čistilne tehnologije.

 

Rezervoarji čistilne naprave Picobells


Polietilenski rezervoarji: Da smo lahko prepričani v ustreznost naprave, morajo biti polietilenski rezervoarji namensko narejeni za čistilno napravo, torej vliti iz enega odlitka vključno z notranjimi prekatnimi stenami. Ta način zagotavlja 100% trajno tesnost in 100% funkcionalnost postopka.


Betonski rezervoarji: Betonski rezervoarji so dolgoročno dobra naložba, vendar nam povzročajo težave pri vgradnji,saj je potrebno dostopati do kraja gradnje z avtodvigalom.


Velikost rezervoarjev čistilne naprave: Zelo pomemben za nemoteno in funkcionalno delovanje postopka je tudi ustrezen volumen, ki naj bo min. 4000 lit za 4-6 oseb.

 

tims_int2
Profil biološke čistilne naprave Picobells


Čistilna tehnologija Picobells:

Izbira vrste čistilne tehnologije zavisi od okoliščin v katerih jo bomo uporabljali. Potrebno je, da je nanje prilagojena in s tem zagotavlja ustrezno kvalitetno delovanje. V zadnjih letih je poseben poudarek na tehnologijah, ki pri svojem delovanju ne uporabljajo električne energije v rezervoarjih ampak se celoten proces izvaja s pomočjo vpihovanja zraka. Ker so vsi vitalni deli takšnih aparatur inštalirani na suhem v krmilni omarici, imajo tovrstne naprave zelo dolgo življenjsko dobo. Svojo kvaliteto so večkrat potrdile nemške tehnologije čiščenja odpadnih vod, ki jih zastopamo tudi v podjetju TIM-S Robert Lovše s.p.. Nanje prisegamo zaradi dolgoročnega razvoja, ki stoji za temi napravami, podkrepljene pa so tudi z atesti nemških institucij.

Več informacij na: 080 50 08, 031 788 032, TIMS ROBERT LOVŠE, Šentrupert

Nudimo: Montaža preverjenih bioloških čistilnih naprav (KVT, SBR), standardne prekatne greznice in zbiralnike deževnice.


biološke čistilne naprave tim-s picobells rezevoarji betonski odpadne vode kanalizacija čistilna naprava


IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.