S strani Eko sklada smo prejeli obvestilo o novostih v razpisu za leto 2014. Seveda tudi letos ni šlo brez sprememb. Tako bodo morale imeti vsi kotli na polena vgrajeno lambda sondo in obvezen zalogovnik (55 litrov na kW moči kotla oz. 12 litrov na liter nalagalnega prostora za polena).

 

Še večja novost je pa, da bodo morali kombinirani kotli na drva in pelete (kot sta TKAN in BIOMAX) izpolnjevati pri kurjavi na drva enake pogoje kot kotli na polena. Se pravi bodo na Eko skladu odpadli praktično vsi kombinirani kotli na pelete in drva (z izjemo nekaterih dražjih uplinjevalnih kotlov).

 

Razpis Eko sklada 2014 bi naj bil objavljen konec januarja oz. začetek februarja.

 

 Prilagamo povezavo do celotnega dopisa Eko sklada, kjer si lahko natančno preberete novosti.

eko sklad

 

 

 

 

kotel biomax

Kotel BIOMAX

_

 

kotel tkan

Kotel TKAN

 

                                                

Vidimo, da so se naši kombinirani kotli TKAN in BIOMAX dobro usidrali pri kupcih in so še nadalje izjemno privlačna alternativa napram kotlom samo na pelete in ostalim kombiniranim kotlom.

 

Prednosti kombiniranih kotlov

  • Pri kombiniranem kotlu niste odvisni samo od enega energenta (ta prednost se je dobro pokazala lansko leto, ko smo imeli dolgo zimo in je bila težava dobiti pelete: lahko imate najboljši kotel samo na pelete in vam nič ne pomaga, če ne morete dobiti peletov).
  • V kotlih TKAN in BIOMAX poteka zgorevanje drv preko ventilatorja, kar pomeni višji izkoristek, boljše emisije, možnost priklopa zalogovnika.
  • V praksi se je pokazalo, da so kotli TKAN in BIOMAX bistveno manj občutljivi na kvaliteto pelet, kot večina kotlov (ne pozabite, da je kvaliteta peletov v Sloveniji precej nizka).
  • Kotli TKAN in BIOMAX imajo sekundarni zrak, ki ga dovajamo v plamen peletov in izboljša izgorevanje ter emisije (sekundarni zrak imajo po večini le kotli najvišjega cenovnega razreda).
  • Številne ostale prednosti: keramična vžigna svečka, nov tišji dozirni motor z reduktorjem, izvlečni ventilator, enostavno upravljanje, preklop med energenti brez posegov na kotlu, itd.
  •  

Več informacij o kotlih TKAN in BIOMAX najdeta na naši strani www.svettoplote.si, v kratkem pa se jim bo pridružil še popolnoma NOV KOTEL NA PELETE Radijator COMPACT (z vgrajeno obtočno črpalko, posodo za pepel, majhnih pokončnih dimenzij, itd.).

 

 

 

NA EKO SKLADU pa boste še naprej našli naše toplovodne kamine na pelete Ravelli

 

sojos kamin ravelli

Kamin Ravelli

 

V letu 2014 za vas že pripravljamo nekatere novosti, o katerih boste še obveščeni.

 

Več na spletni strani www.sojos.si

Za več informacij nas lahko pokličete na 070 850 850

 


SOJOS d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.