Ogrevanje s KWB kotli na pelete je popolnoma samodejno in udobno. Je enostavno za upravljanje, podobno kot običajna oljna ali plinska ogrevanja, vendar je hkrati okolju prijazno in čisto.

kotli na pelete

Kotla na pelete KWB Easyfire EF1 in KWB Easyfire EF2         

Zakaj ogrevanje na pelete?

Učinkovito, ekonomično in okolju prijazno ogrevanje

V zadnjih letih je pri ogrevanju vse večji poudarek namenjen skrbi za zdravje in okolje, ob tem pa seveda ostaja ključno vprašanje stroškov. Ogrevanje na pelete je prepoznano kot eden najbolj ekonomičnih načinov ogrevanja, ki prinaša številne dolgoročne koristi. Z zagotavljanjem stalnega temperaturnega udobja ob uporabi obnovljivih virov energije predstavlja cenovno ugodno rešitev, ki hkrati minimalno obremenjuje okolje. Za dosego najvišje učinkovitosti pri ogrevanju z biomaso so ključnega pomena kakovostne sodobne kurilne naprave, kot so kotli ali peči na pelete, ki pa so že v zelo dostopnem cenovnem razponu glede na dolgoročne prihranke pri ogrevanju.


Zmotno prepričanje o peletih

Za proizvodnjo pelet se ne seka zdravih dreves. Peleti so v več kot 90% izdelani iz žagovine, odpadnega lesa in lesne moke – stranskih proizvodov lesne industrije.

ogrevanje na pelete okolju prijazno


Prednosti KWB kotla na pelete

Enostavna namestitev in montaža

Zaradi deljivega in prenosnega sistema KWB je kotel mogoče razstaviti na več modulov in jih enostavno prenesti v kotlovnico. To prihrani čas in olajša delo obrtnikom ter ščiti prostore, saj je lažje rokovati s posameznimi deli zaradi njihove teže in velikosti.

 

Popolnoma samodejno in udobno upravljanje

Kotel na pelete se samodejno polni z gorivom, vžig pa je prav tako avtomatski. Naprava se skoraj sama čisti. Med priporočenimi servisnimi intervali je potrebno le enkrat do dvakrat letno izprazniti posodo za pepel, ki je v udobni izvedbi premična in opremljena z izvlečnim ročajem.

 

kotel na pelete dozirni sistemi

Različni dozirni sistemi za pelete

Kotli na pelete omogočajo čisto in učinkovito zgorevanje

KWB kotli na pelete se ponašajo z najnižjimi stroški goriva in najmanjšim izpustom CO2 med vsemi centralnimi ogrevalnimi sistemi. Zgoraj dovajajoči gorilni sistem zagotavlja čistost in učinkovitost zgorevanja, kar je prijazno do okolja in vašega proračuna. Peleti se dovajajo na gorilni krožnik s spodnje strani s pomočjo transportnega polža, kar ohranja stabilno žerjavico in preprečuje vrtinčenje dodatnega prahu. Peleti se v celoti izgorijo, pepel pa se zbira v posodi.

Kotli na pelete KWB so okolju prijazni. Izpusti emisij finih delcev in ogljikovega monoksida ne presegajo zakonskih mejnih vrednosti, celo v državah, kot sta Avstrija in Nemčija, kjer je zakonodaja zelo stroga. Zgorevanje je neprekinjeno nadzorovano in optimalno krmiljeno s pomočjo širokopasovne lambda sonde, ki je vgrajena v KWB kotli na pelete. Poraba goriva je minimalna, kar pomeni tudi nizko porabo energije.

 baner lesna biomasa kotli

Upravljanje in vzdrževanje preko spleta

Upravljanje KWB kotla na pelete je intuitivno. S kombinacijo vrtljivega gumba in zaslona na dotik lahko opravite vse nastavitve. Kotel na pelete lahko vzdržujete in upravljate na daljavo s pametnim telefonom ali računalnikom. Po potrebi lahko omogočite časovno omejen dostop do vašega kotla na pelete za vašega ogrevalnega monterja ali službo za pomoč strankam KWB.

 

Širok spekter kotlov na pelete

Širok spekter KWB kotlov na pelete zajema modele kot so KWB Easyfire 1 (10 - 20 kW), KWB Easyfire 2 (2.4 - 38 kW), KWB Easyfire CC4 (2.9 - 40 kW), KWB Pelletfire Plus (45 - 135 kW) in KWB Powerfire (150 - 300 kW). Vsi kotli so izdelani v Avstriji, kjer podjetje uživa ugled zaradi dolgoletne tradicije in strokovnega znanja na področju ogrevanja na pelete. Z izbiro KWB kotlov na pelete se stranke odločajo za vrhunsko kakovost in zanesljivo delovanje, ki zagotavlja učinkovito ogrevanje domov in poslovnih prostorov.

kotli na pelete KWB Easyfire prerez

Prerez kotlov na pelete KWB Easyfire EF1 in KWB Easyfire EF2 in prikaz delovanja     

Enostavno od nakupa do zagona v kurilnici

Postopek vgradnje kotla na pelete v vašo kurilnico je enostaven, pregleden in zanesljiv. Na začetku se opravi ogled obstoječega stanja in pripravi ponudba. Nato sledi vgradnja kotla, postavitev ter priklop strojnih inštalacij, in nazadnje se opravi zagon naprave s šolanjem stranke. Po zaključku del vam je na voljo njihova servisna služba, ki skrbi za nemoteno delovanje vašega ogrevalnega sistema.Vas zanima cena, izvedba, subvencija za kotle na pelete KWB? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.


KWB d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.