Z ustreznim peletnim sistemom ste lahko deležni vseh prednosti, ki jih prinaša ogrevanje s peleti, hkrati pa tudi nepovratnih sredstev za njegov nakup. »Eko« subvencije običajno hitro poidejo, zato je priporočljivo sprejeti odločitev o nakupu že v zgodnjem poletnem času. S tem si zagotovite znižanje izdatka za investicijo v nov sistem, s katerim boste bistveno zmanjšali stroške ogrevanja že v prihajajoči zimi.

 

inovateh fenix gorilnik 1

 

Prednosti lesnih pelet, za ogrevanje enostanovanjskih domov, so marsikomu že dobro poznane. Kot lesna biomasa, so za polovico cenejši od kurilnega olja, obenem pa še vedno ohranjajo precejšnjo raven avtomatike, ki so jo uporabniki navajeni pri kurilnem olju (za razliko od kurjenja drv). V mnogih primerih pravzaprav niti ni potrebe po zamenjavi obstoječega kotla, potrebno je le dodatno namestiti sistem za kurjenje pelet, katerega glavni del predstavlja gorilnik na pelete - gorilniki Fenix so se že dodobra uveljavili na trgu v ta namen.


Vendar predelave obstoječih kotlov ni vedno možno ali smotrno izvesti. Pri klasičnih kotlih na trda goriva, se pogosto dogaja, da so ti že prestari in/ali premalo energetsko učinkoviti (imajo previsoke toplotne izgube), zato jih ni vedno priporočljivo predelati. Po drugi strani, nekateri kotli na kurilno olje tudi niso primerni za predelavo, ker postane čiščenje pepela nepraktično. Določeni kotli zahtevajo čiščenje vsakih nekaj dni, spet drugi pa nimajo možnosti enostavnega odpiranja kurišča in je potrebno gorilnik vsakič demontirati. V takih primerih uporabniku ne preostane drugega, kot nabava povsem novega sistema za ogrevanje na pelete.

 

inovateh fenix gorilnik 2

 

Tri rešitve v enem sistemu
Peletni sistem Fenix je sestavljen iz večnamenskega kotla KDP – 28 D/L in gorilnika Fenix 5/30 s pripadajočo opremo (transporterjem pelet in zalogovnikom za pelete). Kurilna naprava ima nazivno moč 28 kW.
Kotel je narejen iz 5 mm kotlovske pločevine, je varjen in poleg kurjenja pelet premera 6 do 8 mm, omogoča tudi kurjenje drv, dolžine do 500 mm, saj ima veliko dostopno kurišče, z možnostjo levega ali desnega odpiranja vrat kotla. Možna je tudi dobava z dvojnimi vratci, pri čemer je na enih vratcih montiran gorilnik, druga pa so namenska za kurjenje drv. Z zamenjavo peletnega gorilnika z gorilnikom na kurilno olje, pa se lahko kotel uporablja tudi za ogrevanje na olje. Tako pridobite prilagodljivost pri izbiri energenta in se lahko ravnate glede na potrebe oziroma stanje na trgu.

 

Subvencija eko sklada
Peletni sistem Fenix je testiran s strani pooblaščene inštitucije, tako pri maksimalni (28 kW), kot pri minimalni (6,5 kW) moči– ugotovili so, da so vsi parametri emisij dimnih plinov pod mejami, določenimi s standardom SIST EN 303-5. To pomeni, da je omenjeni peletni sistem Fenix upravičen do nepovratnih finančnih spodbud za nakup nove kurilne naprave. Še več; sistem se lahko, skladno z izmerjenimi parametri emisij dimnih plinov, uporablja tudi brez vodnega zalogovnika! Tako celoten strošek nakupa in montaže sistema na koncu znaša manj kot tri tisočake, zaradi česar je investicija zelo zanimiva.

 

inovateh fenix gorilnik 3


Tudi za manjše prostore
Peletni sistemi potrebujejo tudi zalogovnik lesnih pelet. Po navadi se naredi zalogo enega tedna, kar pri povprečni porabi pomeni okoli 300 litrov prostornine. Postavitev takšnega zalogovnika v majhnih kurilnicah, kjer je bilo prostora komaj za kotle na kurilno olje, pa je lahko težava. Peletni sistem Fenix poleg klasične uporabe ločenega zalogovnika ponuja možnost uporabo tudi zalogovnika, vgrajenega na vrhu kotla. Ob tem potrebujete manj prostora: v širino le 70 cm in v dolžino 130 cm.

 

Dodatne informacije na www.inovateh.si

Tel.: 031 237 355


Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.