Z roko v roki s trajnostjo

Oglasno sporočilo

Odličen taki primer predstavlja izgradnja novega objekta F3 v Ljubljani, ki ga ogreva naš ogrevalni sistem na sekance in pelete – KWB Powerfire, 150 kW.

Razvoj in hkrati prilagajanje naravi sta pojma, s katerimi lahko opišemo današnji čas, ki ga zaznamuje vrsta tehnoloških, informacijskih in drugačnih pridobitev. Kot odgovor na te izzive se pojavljajo vedno novi koncepti bivanja.

Odličen taki primer predstavlja izgradnja novega objekta F3 v Ljubljani, ki ga ogreva naš ogrevalni sistem na sekance in pelete – KWB Powerfire, 150 kW.

Uporaba kotlov na biomaso je v Sloveniji ena najbolj priljubljenih oblik ogrevanja.  Vse več lastnikov novogradenj se odloča za vgradnjo alternativnih ogrevalnih sistemov, s čimer njihov obstoj deluje z roko v roki s trajnostjo. Dolgoročno načrtovanje trajnostnega razvoja terja dodaten premislek in pregled alternativnih oblik ogrevalnih sistemov. Visoka kurilna vrednost, dolgoročno stabilna cena energenta, visok izkoristek in gotovost oskrbe, so najpomembnejši faktorji ob nakupu novega ogrevalnega sistema.

 

kwb vecstanovanjska stavba zeleni gaj

 

Nova soseska Zeleni gaj na Brdu v Ljubljani

Novogradnja soseske Zeleni gaj na Brdu v Ljubljani, investitorja Stanovanjski sklad RS, ki bo predvidoma končana konec leta 2016, je okolju prijazen objekt, ki ga sestavlja 52 stanovanjskih enot. Objekt F3 ima zadnji dve etaži v celoti zgrajeni iz lesa in predstavlja dober primer trajnostne gradnje v Sloveniji. Objekt izkorišča vse prednosti mesta, hkrati je dovolj oddaljen, da ponuja varen dom v objemu narave.

Visokokakovostni gradbeni materiali in visoka kakovost bivanja narekuje slog gradnje te nove soseske. Zaznamujejo jo nizki objekti ter funkcionalna in moderna zasnova, hkrati pa je gradnja prilagojena vsem starostnim skupinam. V posameznih objektih lahko najdemo skupne prostore za druženje, zunanja okolica je urejena za sproščeno preživljanje prostega časa.

Objekt F3, ki je še v procesu gradnje, je zasnovan kot vzorčen, energijsko varčen objekt, v katerem bodo preizkušali različne tipologije stanovanj, sisteme inštalacij in podobno. Gre za celovito večstanovanjsko stavbo v štirih vertikalnih lamelah. Posebnost objekta je, da je vsako lamelo zasnoval drug avtor.

 

kwb vecstanovanjska stavba zeleni gaj kotlovnica

 

Les je prihodnost

Ker celotna struktura in namen objekta F3 sloni na varčnosti ter trajnosti, se ogrevalni sistem KWB na biomaso odlično vključi v celoto objekta. Tokrat smo za ogrevanje vgradili naš ogrevalni sistem na sekance in pelete – KWB Powerfire, 150 kW z dvojnim dozirnim sistemom. Gre za eno najbolj kompaktnih ogrevalnih naprav, ki lahko deluje tako na sekance kot na pelete, ter je odlična izbira za toplotno oskrbo večjih stavb ali stanovanjskih objektov.

V tem močnostnem razredu se KWB Powerfire odlikuje po najnižji porabi energije. To dosega s kompaktno zgradbo sistema in največjim možnim preprečevanjem mehanskega upora v območju transportne tehnike, hkrati pa ob tem za delovanje troši najcenejši, okolju prijazen element – les. Sistem odlikujejo nični izpusti CO2- premišljen dovod zraka pa z rotirajočim pretokom v priključeni ciklonski zgorevalni komori, omogoča popolno izgorevanje, nizke izpuste ter s tem najboljše možno izločanje delcev pepela.

Sistem je pri delovanju izredno tih, izpostaviti pa je potrebno tudi izjemno praktičnost sistema. Celotno podnožje, vključno z gorilnim sistemom z vrtljivo rešetko, se lahko praktično izvleče. To olajša delo servisnim strokovnjakom ter prihrani čas in denar. Za maksimalno varnost je na voljo 10-letna garancija. Zunanje odvajanje pepela v 240-litrski veliki posodi za pepel poskrbi za nizke stroške upravljanja.

Več o KWB ogrevanju prihodnosti lahko izveste na sedežu podjetja v Žalcu, na 03 839 30 80 ali na spletni strani

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI