Dobra streha nudi varen dom, ščiti pred vremenskimi vplivi in neodvisno od zunanjih dejavnikov zagotavlja prijetno bivanje. Kakovostna streha zagotavlja manjše izgube toplotne energije in preprečuje vdore hladnega ali toplega zraka.

 

V tem prispevku bomo predstavili ponudbo enega od vodilnih proizvajalcev strešne opeke v srednji in vzhodni Evropi. Tondach Gleinstätten AG, v Evropi z 34 tovarnami v 11 državah zaposluje več kot 3.100 ljudi. Med njimi je tudi slovensko podjetje iz Križevcev pri Ljutomeru. Celoten koncern izdela letno približno 485 mio kosov strešnih opek in 305 mio kosov zidnih opek. Njihovi izdelki so pojem kakovosti, narejeni so iz čiste in naravne gline, ki jo mešajo z vodo, posušijo na zraku in žgejo z zemeljskim plinom. Uporaba strešnikov je bila poznana že približno 800 let pred našim štetjem.

Je povsem naraven in okolju prijazen, kar je za današnje čase še toliko pomembneje. Brez nevarnosti za okolje ga lahko deponiramo ali recikliramo. Uporabljamo ga lahko za različne namene. Povsem primeren je že za strehe z naklonom 15 st in optimalen za različne arhitekturne stile, od enodružinske hiše do velikih poslovnih objektov. Odporen je proti vplivom UV žarčenja, toče in mrazu, izredno trpežen, z izredno življenjsko dobo od 80 do 100 let.

Največ bobrovca

Tondachovi strešniki ponujajo veliko rešitev za pokritje strehe, bodisi z raznolikostjo oblik in  z različnimi barvnimi odtenki. Še vedno izdelajo in prodajo največ bobrovca, poznanega že več kot 3000 let. Oblika se vse odtlej ni spremenila, še vedno je kralj med kritinami. Z njim so pokrite slovite katedrale, cerkva, gradovi in stara mestna jedra. Tudi škodljivi vplivi okolja mu ne morejo do živega, zato ne presenečajo bobrovci, ki so stari po 300 let in več. Bobrovec tako ostaja sinonim za streho, ki je lepa, funkcionalna, dolgotrajna, zdrava za bivanje in primerna tudi z energetsko varčnega vidika.

Takoj za klasičnim bobrovcem je zarezni bobrovec, ki ga je več na podeželju. Danes z njim pokrivajo tudi najzahtevnejše strehe. Zaradi posledic neurij s točo, so v Tondachu iz Križevcev pri Ljutomeru v zelo kratkem času izdelali velike količine tako imenovanega vlečenega zareznika.

Tondach Slovenija ohranja vodilni položaj na trgu kot proizvajalec in prodajalec opečne kritine v Sloveniji. Razen tega uspešno deluje tudi njihova proizvodna enota engob in glazur v Lukavcih, kjer proizvajajo za celotno skupino Tondach od Češke do Makedonije. V prihodnje nameravajo razvijati še opečnate ploščice, razne dodatne elemente in opečnate plošče za pročelja.

Prednosti ponudbe

Direktor Tondach Slovenije Jože Štrakl:

Bistvena prednost je nedvomno ta, da so naši izdelki narejeni iz naravnih materialov. Razen tega je ponudba prilagojena različnim okusom in zahtevam. Prednost je tudi v trdni navezi s poslovnimi partnerji, ki podpirajo naše usmeritve. Velikega pomena je navsezadnje tudi uveljavljenost našega podjetja na trgu in ugled poslovne znamke. To dokazujejo tudi stroški reklamacij, ki so pod 0,2 odstotka, saj želimo ohranjati in krepiti zadovoljstvo odjemalcev. Tudi zaradi tega dajemo velik pomen našemu pred in po prodajnemu servisu.

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.