Predstavitev aktualnih projektov podjetja Lumar

Podjetje Lumar je kljub izredno težkim razmeram v gradbeništvu in gospodarstvu ohranilo ter utrdilo vodilni položaj ponudnika pasivnih in nizkoenergijskih objektov v Sloveniji. V letošnjem letu so prodali za kar 50 odstotkov več pasivnih objektov kot leto poprej.»Vse to nam omogočajo naša tehnologija, znanje in izkušnje, saj smo sposobni pasivne objekte postavljati po podobnih cenah, ki veljajo za nizkoenergijske objekte. Ob subvenciji Eko sklada pa takšni objekti tudi niso nič več dražji od klasičnega načina gradnje,« razlaga direktor družbe Marko Lukić. Njihova najbolj prodajana hiša je hiša Primus 137, ki velja za največkrat nagrajeno in prodano pasivno hišo v Sloveniji.


Podjetje Lumar je kljub izredno težkim razmeram v gradbeništvu in gospodarstvu ohranilo ter utrdilo vodilni položaj ponudnika pasivnih in nizkoenergijskih objektov v Sloveniji. V letošnjem letu so prodali za kar 50 odstotkov več pasivnih objektov kot leto poprej.

»Vse to nam omogočajo naša tehnologija, znanje in izkušnje, saj smo sposobni pasivne objekte postavljati po podobnih cenah, ki veljajo za nizkoenergijske objekte. Ob subvenciji Eko sklada pa takšni objekti tudi niso nič več dražji od klasičnega načina gradnje,« razlaga direktor družbe Marko Lukić. Njihova najbolj prodajana hiša je hiša Primus 137, ki velja za največkrat nagrajeno in prodano pasivno hišo v Sloveniji.

hisa_lumar
hiša Primus 137

 

Skozi izkušnje iz gradnje v Lumarju nenehno dopolnjujejo in optimirajo tehnologijo gradnje pasivnih hiš, kar omogoča gradnjo individualnih in konstrukcijsko vse bolj zahtevnih objektov. Usmeritev družbe še naprej ostaja skrb za razvoj najboljših pasivnih tehnologij in rešitev, ki bodo kupcem nudile najboljše bivalne pogoje in ekonomičnost, ob tem pa bodo minimalno obremenjevale okolje. Več pozornosti pa bodo posvetili tudi premium segmentu hiš, ki je do krize bil rezerviran za velike gradbince, sedaj pa je zaradi situacije, dobro razvite tehnologije in poslovnih procesov zanimiv tudi za montažno gradnjo. »Svoje znanje želimo uspešno prenašati tudi na gradnjo večjih objektov. Letos bosta končana dva vrtca v pasivni tehnologiji – v Apačah in Tišini. Prvi pasivni vrtec smo sicer postavili že leta 2008 v Posavcu pri Radovljici. Gradnjo večjega objekta pa načrtujemo tudi v Ljubljani,« o načrtih razlaga Lukić.


V kratkem bodo pričeli tudi z izvedbo projekta oz. gradnjo »Moje hiše prihodnosti«. To bo prva pasivna hiša v Sloveniji, ki bo namenjena poskusnemu bivanju. Tako se bodo lahko ljudje v hišo vselili in se na svoji koži prepričali, da je bivanje v pasivni hiši z vidika kakovosti nekaj povsem novega v primerjavi z običajnimi hišami. Ker so se v podjetju Lumar že pred časom odločili, da bodo v prihodnosti vse njihove hiše  vsaj pasivne ali plus energijske, so prepričani, da bo hiša za poskusno bivanje pripomogla k uresničitvi tega ambicioznega cilja. Od projekta Moja hiša prihodnosti pričakujejo, da bo pripomogel tudi k ozaveščanju javnosti o prednostih pasivne gradnje in tako spodbujal energijsko varčno gradnjo v Sloveniji in posledično manjše onesnaževanje okolja v prihodnosti.


Več na www.lumar.si

tel.: 02 421 67 50

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI