Nepovratne spodbude

S 1. januarjem 2010 je začela veljati Uredba o zagotavljanju prihrankov pri končnih odjemalcih, ki jo je Vlada RS sprejela 30. decembra 2009 in je objavljena v Uradnem listu RS št.114/2009. Uredba uvaja zbiranje sredstev za povečanje učinkovitosti rabe en

S 1. januarjem 2010 je začela veljati Uredba o zagotavljanju prihrankov pri končnih odjemalcih, ki jo je Vlada RS sprejela 30. decembra 2009 in je objavljena v Uradnem listu RS št.114/2009. Uredba uvaja zbiranje sredstev za povečanje učinkovitosti rabe energije na podlagi prispevka za povečanje učinkovitosti rabe električne energije in dodatkov k ceni toplote in ceni goriv za povečanje energetske učinkovitosti.

Uredba med drugim določa tudi višino navedenega prispevka in dodatkov za obdobje 2010 – 2012, ki jih morajo zavezanci po tej uredbi začeti zbirati v februarju 2010. Sklep o postopku poročanja in nakazovanja sredstev s strani zavezancev (dobaviteljev toplote, plina in tekočih goriv) bo objavljen na spletnih straneh Eko sklada predvidoma do konca januarja 2010.

Eko sklad bo skladno s to uredbo pripravil in predložil Vladi Republike Slovenije v potrditev program za izboljšanje energetske učinkovitosti v letu 2010, v katerem bodo določeni ukrepi in višine spodbud, s katerimi bo pri končnih odjemalcih dosegel zahtevane prihranke energije. Program je trenutno v pripravi in bo objavljen tudi na naših spletnih straneh. Po potrditvi programa na Vladi bodo objavljeni tudi javni pozivi za dodeljevanje nepovratnih finančnih spodbud.

erevija Varčujem z energijo varčevanje energije subvencije eko sklad RS št.114/2009 razpisi inštalacije instalacije

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI