Baterija za shranjevanje elektrike POWER BLOX je bila predstavljena na preteklem sejmu Intersolar 2019. Gre za nagrajen sistem shranjevanja elektrike, švicarskega proizvajalca Stäubli.

Baterija za shranjevanje elektrike bo revolucionarizirala trg samostojnih sistemov za hranjenje solarne, vetrne ali drugače generirane elektrike. Te baterije so lahko stabilne ali prenosne, njihova prednost pa je možnost zlaganja in prelaganja brez uporabe dodatnih kablov. Konektorji med enotami so izjemno zanesljivi, v en paket lahko sestavimo do 10 hranilnikov, več takih paketov pa med seboj povežemo s trifaznim kablom, kar je edina potrebna povezava.

 

Baterija za shranjevanje elekrike

Power Box je nova ideja za amaterske solarne samograditelje brez predznanja

 


Z eno baterijo za shranjevanje elektrike Power Blox lahko osvetljujemo 41 ur, klimatiziramo 54 ur, gledamo TV 13 ur, računalnik pa bo deloval okrog 15 ur.


 baner soncne elektrarne

 

Baterija za shranjevanje elektrike vsebuje vso potrebno krmilno elektroniko, vhode za elektriko iz sončne elektrarne in izhod 230 V izmenično, ter 12 V istosmerno. V kompletu je še baterija, sistem pa lahko sestavljamo po korakih, ko se poveča število fotovoltaičnih modulov, dodajamo posamezne bokse da povečujemo kapaciteto. Elektronika samodejno zaznava spremembe, zato lahko vsak sam, brez posebnih znanj sestavlja svojo fotovoltaično centralo. Sistem z baterijo raste skladno s potrebami, začne delovati takoj po prvem vklopu, je samoučljiv in se samodejno regulira, vse komponente tega baterijskega sistema shranjevanja elektrike pa so najvišje kakovosti in izdelane v Švici.

Avtonomni sistem za shranjevanje elektrike lahko po želji povežemo v mrežo drugih fotovoltaičnih naprav. Baterija za shranjevanje elektrike meri 40x44x40 cm, tehta 27 kg, prenese 5.000 ciklov praznjenja, pričakovana življenjska doba je 10 let.

 Več na www.staubli.com/electrical

Podobni članki

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.