Sedaj, ko več časa preživimo v svojih domovih, smo se začeli zavedati, da je dobro počutje v domačem bivalnem okolju zelo pomembno. To je tudi čas za varčevanje, čas, ki od nas zahteva več racionalnosti pri nakupih. Med takšne nakupe spada tudi varčna klimatska naprava. Ne skrbite! Poletja vam ne bo potrebno preživeti v neznosni vročini, samo zato da bi privarčevali. Sodobna klimatska naprava lahko pomembno vpliva na prihranke.

 

cas za varcevanje

 

Energetski razred

Na gospodinjskih aparatih in tudi na klimatskih napravah lahko najdete energetsko nalepko, ki pove, v kateri energetski razred izbrana naprava sodi. Pri klimah Mitsubishi Electric pričakujte energetski razred SEER A++ in celo A+++ v funkciji hlajenja oziroma SCOP A++ v funkciji ogrevanja.

baner klimatske naprave

DC inverter

Inverter sistem je regulacija, ki omogoča učinkovito spreminjanje hitrosti kompresorja in posledično spreminjanje izhodne moči naprave – v skladu s potrebo po hlajenju oz. ogrevanju. Inverter klimatske naprave najprej dosežejo želeno temperaturo in jo obdržijo stabilno brez neprijetnih nihanj temperature – s tem se zniža električna poraba. Mitsubishi Electric pa preseneča še s tehnologijo POKI POKI, ki omogoča najvišjo energetsko učinkovitost klimatskega sistema. Gre za poseben inovativen motor, ki ustvarja močno magnetno silo, s katero zagotavlja visoko učinkovitost in zanesljivost.

cas za varcevanje poki poki

 

 

Časovnik

12-urni časovnik je primeren predvsem za čas odsotnosti uporabnika oz. za uporabo ponoči. Časovno pogojena vklop in izklop se enostavno nastavita v urnih intervalih. Tako časovnik še dodatno pripomore pri varčevanju z energijo, saj klimatska naprava deluje optimalno, le takrat, ko jo zares potrebujemo. Izognemo pa se nenehnemu vklapljanju in izklapljanju, ki porabita največ energije. Nekateri modeli imajo tudi tedenski časovnik. Ta ima vgrajeno funkcijo tedenske časovne nastavitve delovanja. Na upravljalniku z nekaj koraki namestimo želeno temperaturo ter pričetek in konec delovanja naprave. Za dodatno udobje poskrbijo modeli klimatskih naprav, ki jih je mogoče upravljati z aplikacijo MELCloud, ki jo namestite na svoj telefon.

 

cas za varcevanje melcloud

 

Analogne rešitve

Klimatski napravi lahko pomagate s pravilno namestitvijo zunanje enote. Ta naj bo v senci, kjer bo potrebovala manj energije za svoje delovanje in se ne bo pregrevala. Prav tako lahko notranji enoti pomagate s senčili. Manj kot toplote spustite v stanovanje, lažje bo klima delovala. Tudi ventilator lahko pomaga razporediti svež, hladen zrak po stanovanju, da vam bo v krajšem času prijetno.

 

Izolacija

Za resnično energetsko učinkovitost je potrebno poskrbeti za izolacijo stanovanja ali hiše. Nobena klimatska naprava ne more delovati popolno, če vam hladen zrak uhaja skozi špranje pri oknih in vratih, če nimate izoliranega podstrešja ali pa vam na hiši manjka še fasada. Kljub temu, da okna ali fasada predstavljajo veliko investicijo, je treba vedeti, da z njo dolgoročno prihranite.

 


V spodnjem kontaktnem obrazcu kontaktirajte strokovnjake in svetovali vam bodo pri izbiri najprimernejše naprave za vas, s katero boste privarčevali več kot ste kadarkoli pričakovali.

Preverite ponudbo na spletni strani www.ream.si.


 

 


Kontaktirajte ponudnika REAM d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe ali za odgovor ustreznega strokovnjaka. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Podobni članki

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Kalkulator Oceni prihranek energije je novo priročno večnamensko spletno orodje, ki vam pojasni koliko prihranite s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto.

Prodajo gradbenega materiala v aprilu rešuje spletna trgovina. Vendar, ker so storitve za izvedbo gradbenih del v poseljenih zgradbah od sredine marca zaustavljene, bodo gospodarske posledice...

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

zdrava hisa

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.