Dva načina za toplo steno

Oglasno sporočilo

Spet smo v hiši, kjer ni in še dolgo ne bo izolirane fasade. Če nas muči samo ena hladna zunanja stena, si lahko pomagamo z izolacijo na notranji strani.

Spet smo v hiši, kjer ni in še dolgo ne bo izolirane fasade. Če nas muči samo ena hladna zunanja stena, si lahko pomagamo z izolacijo na notranji strani. Predlagamo vam dva načina, vi pa izberite tistega, ki vam bolj ustreza.

 

 

kalcer izolacija

 

 

Prilepimo izolacijsko oblogo

Za izolacijo uporabimo trde mineralne plošče, ki jih na zid prilepimo. Kaj potrebujemo? Lepilo, izolacijske mineralne plošče, izravnalno maso in barvo.

Kako se zadeve lotimo? 

1.            Zid očistimo do trdne podlage. Praviloma je treba vedno odstraniti sloje opleska, če gre za stare in od vlage načete zidove, pa včasih tudi omet.

2.            Po potrebi izravnamo podlago, s čimer tudi zmanjšamo porabo lepila.

3.            Prilepimo izolacijo in jo po potrebi dodatno sidramo na zid.

4.            Površino izravnamo z izravnalno maso, za učvrstitev uporabimo armirno mrežico in jo prepleskamo.

 

 

kalcer multipor izolacija notanjega zida

 

 

Posebnosti:  da se izognemo pojavu kondenzacije vlage na površini stene, uporabimo sistemske izdelke, ki omogočajo izsuševanje vlage, ki bi se lahko pojavila v izolaciji. Vsi sloji, od lepila do barve, morajo biti paropropustni!

Prednost:  z uporabo trdih mineralnih izolacijskih plošč, paropropustnega lepila in barve lahko učinkovito zmanjšamo vlažnost zidu.

 

Fasadni sistemi

 

 

kalcer izolacija notanjega zida

Suhomontažna stenska obloga 

 

Uporabimo izolacijo v obliki volne, nosilno ogrodje in oblogo iz gradbenih plošč,  nekaj osnovnega orodja, ki si ga lahko tudi sposodimo. 

1.            Ob steno namestimo ogrodje iz lesenih letev ali kovinskih profilov.

2.            Med ogrodje namestimo toplotno izolacijo, preko toplotne izolacije pa folijo, ki ima funkcijo parne ovire ali parne zapore. Folijo pazljivo zatesnimo na vseh stikih!

3.            Na ogrodje privijačimo oblogo iz gradbenih plošč (mavčno kartonske, močnejše mavčno vlaknene plošče ali po potrebi vodoodporne cementne plošče. 

Posebnosti: pazimo, katere vrste folijo izberemo. Če bodo v steni vtičnice ali električna  napeljava, preboje pazljivo zatesnimo. 

Prednosti: od izbire plošč za oblogo je odvisno, koliko toplote bodo akumulirale, koliko  bomo povečali tudi zvočno zaščito in kako težka bremena bomo lahko obesili na tako steno.  Z dvema slojema gradbenih plošč dobimo dovolj nosilno podlago tudi za obešanje visečih  omaric.

Toplotno izolacijsko sta oba načina enakovredna, ima pa vsak svoje prednosti, ki so tudi  lahko pomembne.

 

 

Več lahko izveste v trgovinah Kalcer ali na

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI