Za vse, ki niste pripravljeni investirati v ogrevalne sisteme celega premoženja. 1000 W moči zadostuje za ogrevanje 12–20 m2 bivalne površine.
Stereotip, da je električno ogrevanje drago, danes vse bolj izginja. Ogrevalni sistemi, bodisi konvektorski radiatorji, bodisi talno ogrevanje z grelnimi kabli, zagotavljajo velik učinek. To pomeni, da lahko z relativno majhno močjo ogrevate velike površine.

koop_AIRELEC_elektricni_radiator


Ekonomičnost električnega ogrevanja se zelo izrazito pokaže pri dobro izoliranih objektih, kjer 1000 W moči zadostuje za ogrevanje najmanj 20 m2 bivalnih prostorov. Vendar to še zdaleč ni edini kriterij.

Za izračun ekonomičnosti kateregakoli ogrevanja je potrebno upoštevati investicijo v opremo, tudi v prostor za namestitev opreme, življenjsko dobo - amortizacijo, stroške za energent, ter tudi stroške vzdrževanja čez celotno dobo trajanja ogrevalnega sistema.

Da si boste lahko sami  naredili natančen izračun ekonomičnosti vašega električnega ogrevanja, podajamo nekaj pomembejših izhodišč, (ki veljajo za dobro izolirane objekte):

Investicija v opremo in prostor
Začetni stroški znašajo od 60 €/1000 W z vgradnjo grelnih kablov, oziroma 100 € /1000 W, če izberete sistem ogrevanja z konvektorskimi radiatorji. Investicije v prostor ni.

Grelni učinek in tekoči stroški
S1000 W se pri dobro izoliranih zgradbah ogreje 12 - 20 m2 bivalnega prostora. Povprečno tekoči stroški znašajo 6 €/m2 na leto, ob trenutni ceni za elektriko 0,10 €/1000 W. Življenjska doba grelne mreže traja najmanj 30 let, konvektorski radiatorji pa so uporabni brez težav najmanj 15 let. Stroškov vzdrževanja praktično ni.

baner elektricno ogrevanje
Pomembne lastnosti električnega ogrevanja
Električno ogrevanje omogoča zelo natančne regulacije ogrevanja posameznih prostorov z vgradnjo.Posamezne prostore ogrevate popolnoma avtonomno (samostojno), medtem ko je pri centralnih sistemih potreben zagon celotnega  agregata, tudi če ogrevate samo en prostor, kot na primer kopalnice v prehodnih obdobjih.

koop_talno_elektricno_ogrevanje


Električno ogrevanje je idealno za vikende in počitniške objekte, saj z minimalno grelno močjo pozimi preprečuje zmrzovanje oziroma podhladitev objekta. Z majhnimi dodatnimi stroški si ob tem sistemu ogrevanja lahko zagotovite upravljanje na daljavo (preko mobitela).

Zaradi svoje avtonomnosti je električno ogrevanje zelo priporočljivo tudi v primerih, ko prostore ogrevate s kamini ali pečmi na trda goriva. Pri adaptacijah kopalnic so grelni kabli zelo tanki, zasedejo samo 10 mm višine v tlaku.

Tako kot pri katerem koli ogrevanju je tudi pri električnem najpomembneje zagotoviti dobro izolacijo objekta, ker s tem zmanjšate tako stroške za energent, kot tudi strošek za investicijo.


Kontaktirajte ponudnika KOOP d.o.o.

   
Ime in priimek:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe ali za odgovor ustreznega strokovnjaka. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Podobni članki

Najbolj brano

 IR ogrevanje je globalno uveljavljeno več kot 80 let. Zaradi nizkih cen fosilnih goriv in globalne prevlade teh energentov,  v preteklosti povpraševanja po IR ogrevanju praktično ni bilo

Veliko je govora o toplotnih črpalkah za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, prednostih, povračilu investicije, vplivih na okolje, načinu izračuna potrebne moči toplotne črpalke in podobno.

Ponudniki storitev vrtanja dandanes ne ponujajo več samo vrtalnih oz. rudarskih del, ampak ponujajo vse bolj celovite storitve. Cene na trgu se razlikujejo, vendar pa so ponudniki (vrtalci) razmeroma prilagodljivi in odzivni na povpraševanja.

Letošnja zima je pokazala zobe bolj kot smo vajeni, tako da so tudi stroški za ogrevanje  v večini domov višji kot v preteklih zimah.

Eko sklad je pred kratkim objavil javni poziv, namenjen dodeljevanju nepovratnih sredstev fizičnim osebam za naložbe v naprave za samooskrbo z elektriko.Slednje je pričakovano povečalo zanimanje za postavitev takih naprav, hkrati pa seveda sprožilo vprašanja o tem kaj samooskrba z elektriko sploh je, kako deluje...

ponudniki toplotnih

SVEŽ PREGLED TRGA ZA TOPLOTNE ČRPALKE ZRAK – VODA

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne

SONČNE ELEKTRARNE

Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje

PREHOD NA TOPLOTNE ČRPALKE

Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa

PASIVNE IN SKORAJ NIČ - ENERGIJSKE HIŠE

Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove

DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE

Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.