Energetsko najodmevnejša podjetja so INEA, Termo-tehnika in Lumar IG!

Energetsko najodmevnejša podjetja so INEA, Termo-tehnika in Lumar IG!

Nagrada z imenom En.odmev je podeljena podjetju, ki z lastno energetsko učinkovitostjo oz. zglednostjo in izdelki oz. storitvami posebej izstopa in je idejni vodja na trgu; je zgled ostalim in kaže, v katero smer gre oz. bi moral iti slovenski energetski sektor, kje je še potencial in s kakšnim nastopom ga je mogoče izkoristiti. To so podjetja, ki zdravo poslujejo in obetajo tudi nadaljnjo zdravo rast, obenem pa niso imuna na družbene izzive. Letošnji zmagovalci in prejemniki nagrade En.odmev so INEA, Termo-tehnika in Lumar IG.

V ta namen se je oblikovala komisija, ki so jo letos sestavljali izr. prof. dr. Andrej Kitanovski s Fakultete za strojništvo, Damir Simonovič iz podjetja Bisnode, Jana Habjan Piletič iz svetovalnega podjetja JHP in Mateja Kegel Kozlevčar iz Energetike.NET.

»Nagrada En.odmev se podeljuje energetsko najbolj odmevnim podjetjem šestič zapored. Med vsemi poslovno najuspešnejšimi podjetji vsako leto iščemo tista, ki so v svetu energetike odmevna, inovativna in prodorna. Tudi letošnje leto, moram priznati, smo imeli težko nalogo, kljub ne ravno prijazni gospodarski situaciji, imamo v Sloveniji podjetja, ki se uspešno kosajo z vsemi izzivi in zanesljivo plujejo med vsemi čermi. S člani komisije smo letos izbirali med več kot tisoč podjetji z energetiko povezanih dejavnosti in seveda izbrali najboljše,« je povedala Mateja Kegel Kozlevčar.

 

podelitev nagrad termo tehnika lumar

Aljoša Sevčnikar, Lumar IG, Bogdan Kronovšek, Termo-tehnika in Peter Kosin, Inea. Foto: Barbara Reya

 

Kdo so prejemniki letošnje nagrade in kaj jih uvršča med najboljše?

Podjetje INEA se je med finalisti za nagrado En.odmev med mikro in malimi podjetji po finančnih kazalnikih uvrstilo najvišje. Prav tako imajo med vsemi izbranimi malimi podjetji največ zaposlenih, pa kljub temu tudi najvišjo dodano vrednost. Njihova rast je v zadnjih letih visoko ocenjena. Sicer pa v podjetju skrbijo za mesečno spremljanje rabe energije in ustvarjajo različne aktivnosti na tem področju. Rabo energije spremljajo tudi v okviru demonstracijske rešitve energetskega monitoringa InEIS glede na prisotnost zaposlenih. Podjetje tudi sicer skrbi za svojo odmevnost, vseprisotnost in vključenost na področjih, ki se tičejo njihovega delovanja.

Podjetje TERMO TEHNIKA ima kot 100 % domače podjetje veliko odgovornost tako do zaposlenih, kot naše družbe nasploh. Njihove odločitve morajo biti pametne, a še vedno drzne, da držijo korak ne le s konkurenco, ampak tudi gospodarskimi izzivi nasploh. To jim odlično uspeva, kar dokazujejo tudi s tem, da nagrado En.odmev v kategoriji srednje velikih podjetij prejemajo že drugo leto zapored. Ko govorimo o trajnostnem pa tudi odmevnem načinu dela pa se v primeru Termo Tehnike ne moremo omejiti le na lastno delovanje, saj s svojimi produkti in inovativnimi rešitvami skrbijo tudi za širši trajnostni domet, da slovenski in tuji domovi in podjetja postajajo energetsko bolj učinkoviti. K učinkoviti rabi energije spodbujajo tudi svoje zaposlene z enostavnimi, a ključnimi spodbudami. Majhni koraki za velike cilje, tudi  v sodelovanju z lokalnimi ponudniki. 

Pred dvema letoma smo v kategoriji malih podjetij nagrado podelili podjetju LUMAR IG in jih takrat nagradili kot enega vodilnih slovenskih proizvajalcev nizkoenergijskih in pasivnih montažnih objektov. Danes podjetje LUMAR predstavlja zmagovalca v kategoriji velikih podjetij, kjer vodstvo in zaposleni vedo kako pomembno je biti v vsakem domu, zato te ustvarjajo kar sami. S svojimi okolju prijaznimi rešitvami so prepoznani tako na domačem trgu, zelo dobro pa svoje ime predstavljajo tudi izven naših meja. S svojim delovanjem dokazujejo, da je skrb za energetsko učinkovitejši jutri lahko odlična poslovna priložnost, ki izboljšuje kvaliteto življenja številnih uporabnikov njihovih produktov in storitev.

Ekipa Energetike.NET

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI