IR ogrevanje – toplotno ugodje za optimalne stroške

IR ogrevanje – toplotno ugodje za optimalne stroške


V Hotelu Kras, v Postojni so v letu 2014 uspešno zmanjšali stroške poslovanja z IR tehnologijo.  Primer dokazuje, da je tovrstno ogrevanje optimalna rešitev tudi za podjetja, tudi gostinskih, turističnih objektov. V zimskem času tudi njih tarejo stroški ogrevanja in iščejo način, kako jih zmanjšati. V času letošnje ogrevalne sezone je hotel v Postojni prihranil v 2 mesecih več kot 10.000 EUR. Zaradi višine prihranka so navdušeni nad odločitvijo vgradnje infra rdečega sistema ogrevanja. Marsikdo je zaradi gospodarske situacije primoran resno razmisliti o prepolovitvi stroškov ogrevanja, v nasprotnem primeru je ogrožena njegova eksistenca. Posebno v podjetjih je marsikje situacija zelo pereča. Podjetja so v času zime, ko je potrebno premostiti najtežji del leta v hudih precepih, kako rešiti poslovanje, saj ne najdejo hitre alternativne rešitve. Gostinski in hotelski obrati nujno potrebujejo ogrevanje z dovoljšnjim toplotnim ugodjem za optimalne stroške.

 

 

ekosen ir panel

 baner elektricno ogrevanje


Kakšno je stanje na področju ogrevalnih sistemov?
Enako velja za starejšo populacijo ali družine, ki so veliko od doma in nujno potrebujejo ogrevanje, ki omogoča hkrati varnost delovanja, preprosto uporabo in vzdržen račun za ogrevanje. Marsikdo je izgubil delo ali mu dohodek več ne zagotavlja enake finančne stabilnosti, ter je pristal v nevzdržnem položaju. Hiše ali stanovanja, ki porabi preveč energije, pa je v sedanjem času tako ali tako izredno težko prodati. Zatorej smo prisiljeni racionalizirati naše vsakomesečne stroške!

Konvencionalni ogrevalni sistemi trošijo energente, ki so marsikomu postali cenovno nevzdržni ali pa zahtevajo ob zamenjavi ogrevalnega telesa velike arhitekturne posege. Drva ali peleti zahtevajo za delovanje kar nekaj vloženega časa za doziranje, kotlovnico pa potrebujemo tako ali tako v večini primerov.

 

Sodobno IR ogrevanje je izredno ekonomična in priročna rešitev
Klasični sistemi ogrevanja, ki delujejo na principu konvekcije nimajo zgolj samo prednosti in marsikomu niso najboljša rešitev. Sodobno IR ogrevanje omogoča topel dom za optimalne stroške ogrevanja. Segrevamo predmete in zidove, zraka v prostoru neposredno ne segrevamo. Zaradi drugačnih fizikalnih lastnosti delovanja IR ogrevanje ni primerljivo s konvekcijski sistemi ogrevanja. Uporabniki občutek toplote opisujejo kot drugačno izkušnjo, ki jim je presegla pričakovanja. Grelna telesa IR ogrevanja omogočajo raznovrstne oblike elementov in marsikoga privlačijo, saj jim dodatno polepša prostor, prihranek pa omogoča do 65% nižje stroške ogrevanja.

 

 

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI