Pri prenovah prostorov pogosto prestavljamo tudi instalacije. Kako elegantno zakriti kable električne napeljave, optične kable, vodovodne cevi, cevi klimatizacije in prezračevanja, centralnega ogrevanja, plinske napeljave?

 

kalcer stropni dekor 2

 pasica aplikacija

 

Prestavili smo pohištvo

in sedaj je potrebno tudi luč obesiti malo vstran. Marsikomu se ne da kopati po stropu in skrivati kablov, zato se sprijazni s svetilko na nepravem mestu ali s kablom, ki visi na stropu. Predlog: razdaljo med starim in novim mestom obešanja svetilke zakrite z okrasno rozeto. Trenutno je v modi mešanje stilov: k modernemu lestencu izberite bolj okrašeno rozeto, h klasičnemu pa moderno. Ali pa se držite stila svetilk.

 

kalcer stropni dekor 3

 

Kabli in cevi po vogalih

ne samo, da jih ni lepo videti, otežujejo tudi čiščenje ali namestitev pohištva ob stenah. Predlog: skrijmo jih za talno letvijo, ki ima na hrbtni strani utore za napeljavo. Če izberemo letve NMC, jih lahko kombiniramo na vse vrste talnih oblog, še posebej pa nam olajšajo izbiro, kadar imamo v istem prostoru različne talne obloge. Z okrasno letvijo lahko pokrijemo tudi kable pod stropom ali – če nam je tako bolj priročno – kar po steni.

 

kalcer dekor letev

 

Cevi radiatorjev, plinske in vodovodne napeljave, ter cevi za klimo in prezračevanje so nekoliko večje, zato izberemo ustrezno večjo pokrivno letev. Pri ceveh za plin letve ne smejo popolnoma zapreti cevi, lahko pa jih »zasenčimo« - okrasni profil pritrdimo samo pod cevmi, na zgornji strani pa pustimo odprt prostor.

 

Skrita osvetlitev

LED trakove ali manjše lučke lahko uporabimo za ambientalno osvetlitev. Skrijemo jih za okrasne profile, ki jih na zid ali strop enostavno prilepimo in prepleskamo v želeni barvi.

 

kalcer dekor

 

Širok izbor okrasnih letev in rozet lahko poiščete v trgovinah KALCER v Mariboru, Novem mestu ali Trzinu ali v spletni trgovini www.trgovina-kalcer.si, kjer lahko poiščete še kakšno idejo.

 

Podobni članki


Kontaktirajte ponudnika Kalcer d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe ali za odgovor ustreznega strokovnjaka. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Kalkulator Oceni prihranek energije je novo priročno večnamensko spletno orodje, ki vam pojasni koliko prihranite s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto.

Prodajo gradbenega materiala v aprilu rešuje spletna trgovina. Vendar, ker so storitve za izvedbo gradbenih del v poseljenih zgradbah od sredine marca zaustavljene, bodo gospodarske posledice...

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.