Kvalitetna izvedba inštalacij, kot način varčevanja

Kvalitetna izvedba inštalacij, kot način varčevanja


Za dolgo življenjsko dobo vodovodnih in ogrevalnih instalacij ter naprav, je potrebna vgradnja kvalitetnih materialov. Tako je že v fazi idejne zasnove projekta potrebno upoštevati nekatere dejavnike, kot so: veljavni predpisi, varčevanje z energijo, uporabljeni materiali, njihova življenjska doba, funkcionalnost in prihranki.

 

Inštalacije
Na posamezne odločitve ne sme vplivati izključno cena, ker nam vgradnja manj kvalitetnih materialov na dolgi rok predstavlja višje obratovalne stroške in s tem nezadovoljstvo uporabnikov. Zato je pomembno, da se izvedbe lotimo tako, da pri planiranju vključimo ustreznega strokovnjaka, ki lahko s svojim znanjem in izkušnjami naročniku svetuje pri izbiri ustreznih materialov. Pomembno je, da so vodovodne, ogrevalne in druge inštalacije ustrezno dimenzionirane in pravilno izvedene. Primerno strokovno znanje projektantov in izvajalcev so osnova za kasnejše prihranke in udobje v bivalnih prostorih, kar je osnova higiensko neoporečnih sistemov.

 

Stern 1

 

Kopalnice
Ponudba kopalniških sistemov, pod blagovno znamko Viega Visign je kakovostna, vrhunskega dizajna, ter prijazna uporabniku. Izbirate lahko med aktivirnimi tipkami za aktiviranje WC splakovalnikov v klasičnih in dizajnerskih linijah, talnimi sifoni, tuš kanaletami, elementi za odtok vode iz umivalnikov, sifoni za umivalnike, kotlički in drugimi elementi. V tem primeru daje tehnologija prednost tehnični izvedbi ter harmoniji oblike, ki se poda v vašo kopalnico.

 

Stern 2

 

Tuš kanaleta Viega Advantix Vario po meri za vsako kopalnico
Tuš kanalete v nivoju tal so priljubljene tako iz funkcionalnih kot estetskih razlogov, ne glede na to, ali gradite na novo ali obnavljate. Kanaleta za prho »Advantix Vario« pri tem zagotavlja pomembno prednost glede prilagodljivosti. Skrajšate jo lahko do milimetra natančno in jo tako na preprost način prilagodite dejanskim potrebam. Kanaleta za prho »Advantix Vario« podjetja Viega, ki vključuje osnovno telo za univerzalno vgradnjo in popoln komplet za zatesnitev, vgradnjo odtoka pomembno olajša, edinstvena in nevsiljiva oblika pa omogoča harmonično skladnost.

 

Stern 3
Stern 4

 

Multiplex Trio – elektronska upravljalna armatura za kadi
Viega je razširila odlično paleto elektronsko upravljalnih armatur za kadi. Različice serije Multiplex inovativno ponujajo udobno uporabo z odličnim dizajnom. Pri nekaterih modelih imajo uporabniki možnost izbire in hranjenja v spominu individualne temperature in količine polnjenja za vsako polnjenje kadi posebej. Uporabnik izbira svoje izbrane nastavitve s pomočjo kontrolnih elementov. Če uporabnik nastavitve shrani, lahko elektronsko upravlja nivo vode v kadi in tudi temperaturo vode. Po doseženem želenem nivoju vode v kadi se dotok vode avtomatsko zapre in stalna fizična prisotnost ni potrebna. 

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI