Led svetila so trajna in varčna

Led svetila so trajna in varčna . Grah lighring

V Slovenski Bistrici je sedež podjetja Grah Lighting, ki se ukvarja izključno z razvojem LED tehnologije.

Izdelujejo svetila za avtomobilsko signalizacijo, razsvetljavo cest, trgov, parkirišč in športnih objektov ter svetila za notranje prostore. Njihove izdelke najdemo po vsem svetu, med drugim tudi v Avstraliji, Španiji in Italiji.

 

Skrivnost je v hlajenju
LED svetila delujejo z izjemnim izkoristkom, saj z njimi ob enaki osvetljenosti prihranimo do 80% elektrike. Da bi svetilni element lahko dosegel življenjsko dobo okrog 100.000 ur, ga je potrebno med delovanjem hladiti. To omogočajo primerno oblikovana ohišja z notranjimi in zunanjimi hladilnimi rebri, ki višek toplote odvajajo od svetilnih modulov. To je zlasti nujno v krajih, kjer dnevne temperature občasno narastejo preko 45°C. Zaradi te in številnih drugih prednosti svojih izdelkov so izvedli tudi cestno razsvetljavo v zahodni Avstraliji. Dokazali so, da njihova svetila brez škode prenesejo vročino, veter, prah in padavine.  

 

 

grah lighting led svetila

Svetilnost cestnih LED svetilk lahko izbiramo in spreminjamo

 

Prihranek, barva in druge koristi
Največje in takojšnji 80 % prihranek elektrike dosežemo z zamenjavo obstoječe cestne razsvetljave z LED svetili. S tem izboljšamo osvetljenost, dosežemo višjo prometno varnost in zmanjšamo svetlobno onesnaževanje. Korist od tega bodo imele tudi žuželke, ki smo jih z dosedanjim nočnim razsvetljevanjem popolnoma zmedli. Zaradi njih v avstrijskem Gradcu po polnoči ugašajo osvetlitev nekaterih javnih stavb, med drugim tudi gradu. Izbiramo svetila, ki sevajo samo navzdol, in tudi zato spadajo  med okolju prijazne izdelke.

 

Dolga leta brez vzdrževanja
Menjava žarnic v starih cestnih svetilih je povzročala motnje v prometu ter nepotrebne stroške, saj so na določenem odseku menjali vse žarnice, ne glede na to, ali so delovale ali ne. Pričakovana življenjska doba Grah Lighting LED svetil je 20 let, garancijska doba pa znaša tudi do 10 let. Imajo še možnost prilagajanja svetilnosti, s čimer dosežemo višje ugodje ljudi in dodatne prihranke. Montaža ob zamenjavi starih svetil je enostavna, nove pa lahko proizvajalec prilagodi, če je to potrebno. Svetila v primerjavi z izdelkih drugih svetovnih proizvajalcev dosegajo najvišje ocene in rekorde z vidika učinkovitosti in trajnosti. Strokovnjaki podjetja imajo mednarodne izkušnje in izvajajo tudi brezplačno strokovno energetsko svetovanje s čimer  dosežejo najvišjo korist za uporabnika.

 

Več o varčni razsvetljavi na

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI