Nova ideja iz lesa

Nova ideja iz lesa

Izdelek se imenuje Dendro Light in spada v skupino lahkih lesenih plošč, Izumitelj pa je ploščo in način izdelave zaščitil z več patenti. Za izdelavo lahko uporabimo lesove slabše kvalitete, končni izdelek pa se ponaša z izjemnimi zvočno,  toplotno izolacijskimi ter trdnostnimi lastnostmi.

 

lesena_plosca_1
Plošča omogoča gradnjo lesenih montažnih hiš

 

Zarezovanje in lepljenje

Glavna ideja se skriva v križnem lepljenju ožlebičenih deščic, ki so nato z zgornje in spodnje strani oblepljene s krovno ploščo iz različnih materialov,  ki jih izberemo z ozirom na namen izdelka. Pri izdelavi ni odpadka, saj žagovino stisnejo v pelete in tako zaključijo proizvodni krog. Plošče so od eno do večplastne in se ne zvijajo, saj so možne napetosti odpravljene z načinom izdelave. Uporaben je les smreke, jelke ali bukve, količina lepila v izdelku znaša samo 4%, tehta 250 kg/m3 in se ponaša s trikrat boljšo toplotno izolativnostjo kot jo ima masiven smrekov les. Je presenetljivo ognjeodporna saj brez premaza ustreza razredu F 30.

 

lesena_plosca_2
Plošče so nosilne in primerne za izvedbo stropov
lesena_plosca_3
Primerna za vrata in obloge sten in stavb
 

 

Mnogostransko uporabna

Plošče so primerne za montažne hiše, fasade, garaže in postavljanje različnih oblog  in sten v ladjedelništvu, izdelavi prikolic, vozil, letal in embalaže.  Zaradi dimenzijske stabilnosti je odličen material za izdelavo stavbnega pohištva, vrat in podov. V teku so preizkusi nosilnosti, saj se obnaša kot škatlasti nosilec in je primerna za samonosilne pode in strope, plošče pa so zanimive tudi za pohištveno industrijo.

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI