Kombinirana kaminska peč RIKA PARO Multiair na pelete in polena z možnostjo razpiha zraka tudi v sosednje prostore

Kaminska peč Paro multia air je kombinirana kaminska peč na pelete in polena z možnostjo razpiha toplega zraka v dva sosednja prostora. Kaminska peč ima edinstveno prednost, omogoča kurjenje s peleti in poleni hkrati ter avtomatskim preklopom med njima. Ko nas ni doma lahko avtomatsko kaminsko peč nastavimo na doziranje peletov, ko pa smo prisotni, pa enostavno kurimo s poleni.

 

agni kamin PARO Ambiente

 

             
     

Kdo sta podjetji Agni in Rika

Podjetje Agni je uveljavljeno speciali zirano podjetje,  ki se že vrsto let ukvarja s svetovanjem in prodajo ogrevalne tehnike za gospodinjstva. Na njihovi novi spletni strani www.ogenj.net najdete uporabne informacije o izgorevanju lesne biomase (polena, peleti) ter številne uporabne video vsebine o kaminih, štedilnikih ter kotlih na polena, pelete, sekance. Vsebine - kako zmanjšati porabo lesnega goriva, kako izbrati pravi kamin ali štedilnik, zakaj ogrevati na drva so praktično ponazorjene z video posnetki.

Pred kratkim so lansirali novo spletno stran Ogenj.net. Ta bo prepričala predvsem vse tiste, ki vas zanima kako z ogrevanjem na lesno biomaso ogrevati čimbolj učinkovito, ekonomično, ter da bo ob tem vaš dom še prijetno domač.

Rika je avstrijsko podjetje z dolgoletno tradicijo. Sedež podjetja se nahaja v severni Avstriji, kjer se z razvojem kaminov ukvarjajo že 20 let.

RIKA izvaja raziskave na področju razvoja kaminov že več kot 20 let in tako v Evropi ostaja pionir v razvoju tehnologije ogrevanja na pelete. Leta 1989 je podjetje RIKA eno prvih  predstavilo tehnologijo ogrevanja s kamini na pelete v Evropi. Podjetje se nahaja v osrčju ene najbolj privlačnih regij v zgornji Avstriji, imenovane Pyhrn-Eisenwurzen. V 16. stoletju so bili ljudje na tem področju znani po spretnosti rokovanja z vsemi vrstami kovin, zato ni presenetljivo, da imajo zaposleni v RIKI železo v krvi. Zadnji detajli njihovih produktov so tako še vedno ročno izdelani, kot so bili pred stotimi leti.

Drugi proizvajalci kaminskih peči radi govorijo o moderni obliki, v avstrijski Riki pa ne dajo veliko na modne trende. Njihov pristop je dolgoročen, pri teh kaminskih pečeh je izrazito pomembna tako funkcionalnost kot izgled, združena v najboljši meri. Njihov moto se glasi Kar je privlačno mora tudi delovati, kar deluje mora biti privlačno.

     

 baner kamini

 

Stransko lahko ima kaminska peč Rika Paro Multiair dograjen sistem za razpih toplega zraka, z 2 cevnima priključkoma lahko dovajamo topel zrak še v dva sosednja prostora. Ta sistem lahko naročimo opcijsko. Kaminska peč tako lahko enostavno ogreva več prostorov manjšega stanovanja. Deluje neodvisno od priklopa električne energije. Je odlična v primeru, da imamo svoj gozd in smo del dneva odsotni.

 

agni kamin rika PARO

 

Kaminska peč je dograjena  z regulacijo primarnega zraka spodaj pod rešetko, ter sekundarnega zraka, ki potuje mimo stekla in s tem prepreči sajavost. Predal za pepel je dovolj velik.

Podjetje Agni d.o.o. ima svoj spletni Youtube kanal, kjer so predstavljene številne kaminske peči (predstavitev delovanja aplikacije - kako postaviti kaminsko peč v vaš prostor), štedilniki za kuhanje, ter peči za centralno kurjavo.

 

Predstavitev kaminske peči RIKA PARO Multiair si lahko ogledata v spodnjem videu:

Dimenzije

Kaminska peč po velikosti znaša v višino 113 cm, širino 79 cm, globino 51 cm. Moč kaminske peči je odvisna od toplotnih potreb v hiši, sicer pa je na voljo moči od 2,5 do 8 kW. Naložimo lahko do 30 kg pelet z enim polnjenjem.

 


Kontaktirajte ponudnika Agni d.o.o.
   
Ime in priimek:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe ali za odgovor ustreznega strokovnjaka. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Podobni članki

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.