Odprtje prve vzorčne hiše Lumar Black Line v Avstriji

Odprtje prve vzorčne hiše Lumar Black Line v Avstriji

Prodor slovenskega proizvajalca montažnih hiš v Avstrijo – Lumarjevi presežki s hišami premium razreda

Za gradnjo slovenskega  paviljona na razstavi Expo 2015 v Milanu ni bilo na javnem razpisu naključno izbrano slovensko podjetje Lumar.

V Sloveniji je podjetje Lumar uveljavljeno kot sinonim za visoko kakovostne montažne hiše in druge objekte, ki so nadstandardni  in po kakovosti povsem primerljivi z drugimi evropskimi renomiranimi proizvajalci.

 

lumar hisa Black Line blaue lagune dunaj wien

Pridobitev prve reprezentančne hiše v Avstriji podjetja Lumar je velik dosežek tudi z vidika preboja slovenske lesne panoge. Hiše Lumar so izdelane v Sloveniji (v Mariboru), zadnja leta stalno rastejo, letno uspejo zgraditi 90 pasivnih in nizko energijskih montažnih hiš.

 

V  naselju vzorčnih hiš Blaue Lagune na Dunaju je na pomlad 2015 podjetje za oglede odprlo prvo vzorčno hišo,  ki predstavlja svojevrsten mejnik med tovrstnimi sodobnimi montažnimi objekti  v osrednjem delu Evrope. Velik, nov dosežek podjetje predstavi s ponudbo povsem edinstvenih hiš premium razreda linije Blackline, neobičajne arhitekture in visoko kakovostnih materialov, ki ne pustijo hladnega še tako zahtevnega kupca. Vgrajena tehnološka oprema je plod domačega znanja; vrste so ob tem edinstvenem projektu strnili domači arhitekti in slovenski podizvajalci.

 

lumar hisa stopnisce

 

Lumar napoveduje izstop iz sivega povprečja – potrebno je ponuditi več

Lumarjeva hiša BlackLine PureW je navidezno sestavljena iz dveh lamel različnih velikosti z enokapnimi strehami, ki ustvarijo še  bolj dinamično obliko hiše. Dejansko pa vstopamo v odprto prostorno pritličje, ki zaradi svoje oblike obiskovalcu počasi razkriva prijetne intimne ambiente. Največ svetlobe ponuja dnevni prostor, kjer je ob veliki zastekljeni okenski površini možno posedanje in opazovanje okolice. Stopnice vodijo v zgornji spalni del, kjer  se iz galerije ponuja razgled na spodnje bivalne  prostore. V zgornji etaži je locirana večja spalnica z lastno garderobo in kopalnico, dve manjši sobi ter manjša kopalnica.

 

lumar hisa notranjost

Osrednji dnevni prostor z velikimi steklenimi površinami

 

Poenotena fasada iz veliko formatnih plošč poudarja razgibanost volumnov, ki obiskovalcu iz vsake strani ponujajo zanimiv in drugačen pogled na objekt. Kljub temu pa je uporaba materiala umirjena, saj prevladuje naravni videz lesa, ter svetli enakomernimi odtenki same fasade. Večje steklene površine so povezava med notranjimi ambienti z urejeno ozelenjeno okolico. Rezultat je moderna zasnova in oblikovanje stanovanjske hiše, ter optimalni funkcionalni tlorisi, ki nudijo udobno in nadvse prijetno bivanje.

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI