lunos prezracevanje 1.jpgProbleme z odvečne vlago ima več kot 70% stanovalcev

Vam je znano, da se v štiričlanski družini z dihanjem, potenjem, kuhanjem, tuširanjem in kopanjem dnevno v zrak sprosti 10 litrov vode v obliki pare, vlažen zrak pa ostane v prostorih in se kondenzira na hladnih površinah (zunanje stene, kosi pohištva ali zunanji robovi stavb)?

Pogosto so v zaprtih prostorih presežene tudi mejne vrednosti vsebnosti CO2. Ozračje naših domov pa je obremenjeno še z delci prahu, hlapi lakov in barv, ki izhlapevajo iz pohištva, preprog in gradbenih materialov ter s kemikalijami, ki se uporabljajo za različne potrebe v gospodinjstvu.

Skrb ob teh podatkih ne bi smela biti odveč.

Zaradi prekomerne vlage se na nekaterih stenah lahko pojavi  plesen. Vlaga in plesen pa škodljivo vplivata na naše zdravje in zmanjšujeta vrednost zgradbe, v kateri živimo.

 

Nadzorovano prezračevanje - edina trajna rešitev pri problemih z vlago

Higrosenzibilen prezračevalni sistem vam omogoča kontroliran dotok svežega zraka v hišo glede na velikost posameznih prostorov ter odvod zatohlega zraka, škodljivih snovi in vlage iz prostorov. Sistem dodatno filtrira sledi peloda oziroma cvetnega prahu v zraku in vas tako ščiti tudi pred alergijami. Protihrupni vložek pa preprečuje vdor hrupa iz zunanjosti v notranjost hiše.

Sistem deluje brez cevi in popolnoma avtomatsko, rezultate pa začutite takoj po vgradnji.

 

baner prezracevanje

 

lunos prezracevanje 5.jpg

 

Prihranite 40% energije, ki vam uide skozi okna

Večina ljudi želi drago toploto zadržati med štirimi stenami zato so naše hiše vedno bolj zatesnjene. Obstaja pa možnost, da si, kljub zrakotesni gradnji, zagotovite svež zrak v vašem domu in to brez toplotnih izgub.

 

lunos prezracevanje 4.jpg

 

Rezultat, ki ga začutite takoj

V letu 2010 je bil prezračevalni sistem LUNOS vgrajen v več kot 1000 domov po Sloveniji. Ankete kažejo, da so kupci prepoznali, da je svež in zdrav zrak v našem domu potreba, ki se ji ne smemo odreči.

www.lunos.si


Lunos d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Kalkulator Oceni prihranek energije je novo priročno večnamensko spletno orodje, ki vam pojasni koliko prihranite s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto.

Prodajo gradbenega materiala v aprilu rešuje spletna trgovina. Vendar, ker so storitve za izvedbo gradbenih del v poseljenih zgradbah od sredine marca zaustavljene, bodo gospodarske posledice...

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

zdrava hisa

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.