Časi velikih odprtih kaminov z ogromnim kuriščem in zelo slabim izkoristkom so na srečo minili. Uživanje pred zastarelim kaminom, ki greje v glavnem s sevanjem, je bilo možno samo v ogromnem naslonjaču z visokim oblazinjenim naslonom, ki je ljudi ščitil pred hladom, ki je pritiskal s hrbta.

kamin_imag_1
Kaminska peč na pelete Alice idro ima avtomatski vžig in programator časa delovanja

Rešitev – sodobni kaminski vložek

Visok izkoristek, pogled na pomirjujočo igro plamenov, ogreto stanovanje ali večetažna hiša ter vedno topla sanitarna voda so ugodnosti, ki jih pridobimo z vgradnjo sodobnega kaminskega vložka. Velika vrata iz ognjevzdržnega stekla kurišče tesno zaprejo in zato omogočajo natančno regulacijo podpiha ter nadzor zgorevanja. Tok zraka za zgorevanje je voden tako, da ohranja steklo vedno čisto, brez ostankov saj.

 baner kamini

Na vodni strani ima kamin vgrajeno vso delovno in varovalno tehniko, ki je predpisana za kurilne naprave na polena, od izmenjevalca in termičnega varovalnega vložka, do sistema za termično krmiljenje in obtočne črpalke. Zato lahko kaminski vložek priključimo na obstoječi sistem ogrevanja ali bo deloval kot samostojna centralna ogrevalna enota.

Postavitvi peči in priklopu na dimno tuljavo sledi izdelava kovinske podkonstrukcije in obloga z ognjeodpornimi ploščami, obloga iz opeke ali kamna.  Domišljija in ideje uporabnika imajo pri tem prosto pot. Kaminski vložek Inserto 45 idro ima ogrevno moč 10,1 kW, izkoristek 84 %, na vodni strani pa moč 6,9 kW, premer dimne cevi 15 cm in garancijo dve leti.

kamin_imag_2
Kaminski vložek Inserto 45 Idro omogoča takojšen priklop na sistem za centralno ogrevanje

To zmore tudi peletna avtomatska kaminska peč

Podoben učinek in način delovanja dosežemo tudi s postavitvijo  avtomatske kaminske peči na pelete. Tip peči Alice – idro ima vgrajen ogrevalni vodni register za priklop na sistem centralnega ogrevanja, zalogovnik pelet pa omogoča 25 ur neprekinjenega delovanja. Način dvostopenjskega zgorevanja omogoča 95% izkoristek, moč 13,3 kW pa zadošča za ogrevanje večjih stanovanjskih površin in sanitarne vode.

Patentiran avtomatski vžig  omogoča samodejni start, termostat in programator s šestimi nastavitvami pa vklop ali izklop ob izbranem času. Delovanje je avtomatsko, na vodni strani pa se nahajajo obtočna črpalka, varnostni ventil, ekspanzijska posoda ter priključek za zunanji termostat. Potrebno je še priključiti elektriko in odvod dimnih plinov premera 10 cm. Garancijska doba je 2 + 5 let, bočne stranice so jeklene in v barvi slonove kosti ali bordo rdeče.

Sodobni kamini na drva in peletne peči so preizkušene in zanesljive naprave, ki uporabnikom zagotavljajo visoko varnost, zanesljivost in udobje. V primerjavi s pečmi na fosilna goriva pa bomo za ogrevanje porabili za polovico manj denarja ob enakem učinku.

Podobni članki

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Kalkulator Oceni prihranek energije je novo priročno večnamensko spletno orodje, ki vam pojasni koliko prihranite s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto.

Prodajo gradbenega materiala v aprilu rešuje spletna trgovina. Vendar, ker so storitve za izvedbo gradbenih del v poseljenih zgradbah od sredine marca zaustavljene, bodo gospodarske posledice...

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.