Ogenj imamo v genih, zato je opazovanje odprtega plamena za večino ljudi poseben užitek. Proizvajalci to vedo, zato na trgu najdemo brez števila peči in kaminov z vgrajenim temperaturno odpornim steklom, ki to omogočajo. Sodobni kamini so postali energetsko učinkoviti, imajo dodane grelne elemente, skrite ventilatorje, avtomatske podajalnike pelet, grelnike vode in celo daljinske avtomatske vžigalne naprave.

 

kamin_za_posebneze
Kamin kefren za ogrevanje in občutek bivanja ob tabornem ognju

 

Kefren je...

Že 55. po vrsti bo od 8. do 13. marca zasedel vse razpoložljive dvorane GR-ja, od prejšnjega tedna pa postavljajo še tri montažne. Na največji specializirani mednarodni sejemski prireditvi s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah se predstavlja na 20.000 kvadratnih metrih razstavnih površin 517 podjetij iz 32 držav.

Novosti in zadnje trende razstavljavcev s področij gradbeništva in stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, notranje opreme, varovanja in urejanja okolice dopolnjuje vse sejemski dni brezplačno svetovanje strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK, Eko sklada in ENSVET za vse tiste, ki prenavljajo, gradijo ali pa to načrtujejo.Sejem je odprt od torka, 8., do sobote, 12. marca, od 10.00 do 20.00 ure, v nedeljo, 13. marca, pa do 18.00 ure. Cenovno ugodnejše vstopnice so že v predprodaji.

 

sejem dom utrinki

 

Povezane vsebine

Lončena peč  je trajna vrednota, ki nam polepša in oplemeniti dom. Lepo oblikovana  je lahko pravi okras bivalnega prostora. Ko jo boste zgradili boste zelo ponosni nanjo.

Z dolgoletnimi izkušnjami izdelave pečnic in peči, neštetih obiskov sejmov, izobraževanj doma in v tujini, pogovorov in izzivov pri reševanju konkretnih problemov v proizvodnji in na terenu, sem si nabral  izkušnje, ki jih v preprosti in razumljivi obliki posredujem potencialnim kupcem lončenih peči.

kamini1

 

Neštete generacije Slovencev so se ogrevale ob lončeni peči, ki je bila prijetno središče dogajanja v hiši. Bila je...

Prezračevalni sistem z rekuperacijo je najbolj kakovostna rešitev prezračevanja. Zagotavlja najbolj zdravo notranjo klimo, daje uporabniku izreden komfort in varčuje z energijo. Kljub vgradnji najboljše opreme, pa lahko pride do situacije, ko uporabnik ni zadovoljen z delovanjem sistema. Običajno so za to krive male, a pomembne napake, na katere želim opozoriti. Tokrat o povečanju upora v omrežju.

 

e netsi difuzorji prezracevanje

Različni difuzorji

 

Povečanje upora v...

 Internorm kot vodilni pri inovacijah postavlja nova merila

Skriti zapahi, popolnoma v okno vgrajeno prezračevanje, energetsko samozadostno senčenje – evropska vodilna blagovna znamka oken Internorm s serijo »I-tec« ponuja revolucionarno tehnologijo: I-tec zaklepanje, I-tec prezračevanje, I-tec senčenje, aplikacijo s pametnim krmilnikom I-tec SmartWindow ter serijsko zasteklitev I-tec, kar postavlja nova merila kakovosti, udobja in oblikovanja.

internorm okna

 S trendovskimi nadgradnjami postanejo okna večfunkcijske enote

»S...

 

V kakšnem času se povrne vložek v rekuperacijo za povprečno stanovanje, hišo in za večjo poslovno stavbo?

Pri večjih sistemih lahko že prenosniki toplote z nižjimi izkoristki pomenijo prihranke 40, 50 ali tudi 100kW povratka na uro. Takšna investicija se s tem tudi ekonomsko hitro povrne. Prinaša pa ob tem tudi ostale učinke (svež zrak, brez neprijetnih vonjav, manj prahu), ki se težje poračunajo, se pa pokažejo v boljši učinkovitosti zaposlenih (manj zdravstvenih težav - posledično manj izostankov od dela). Stanovanjski objekti so pa z željo po čimvečji energetski učinkovitosti postali »neprodušni« in je prezračevanje vsekakor nujno.

klivent_prezracevanje_rekuperacija_3

Ali lahko uporabnik sam opravlja osnovno vzdrževanje in menjavo...

Plancofix črpalka omogoča naknadno vgradnjo sodobnega tuša, brez kadi, kar v rahlo nagnjena tla kopalnice v sodobne in starejše stavbe. Za vgradnjo zadostuje 10 cm globine, odtok pa omogoča črpalka, ki je vgrajena v talni okrov. Zato padec odtočne cevi ni potreben, saj bo do 20 l/min vode, črpalka prečrpala po ceveh, do najbližje vertikalne odtočne cevi.

 

PLANCOFIX CRPALKA

 

Naprava ni namenjena prečrpavanju iz kleti na višji nivo, čeprav omogoča prečrpavanje na...

Tudi v Sloveniji v zadnjih letih po vzoru razvitejših držav čedalje več pozornosti namenjamo učinkovitejši rabi energije tako v gospodinjstvih kot v industriji. Že z nekaterimi razmeroma enostavnimi ukrepi je to namreč mogoče.

Eden izmed enostavnih ukrepov za zmanjšanje rabe energije je zatesnitev že obstoječih oken in vrat.

Tesnenje vhodnih vrat in oken

Pri oknih in vhodnih vratih dobro tesnjenje z nadzorovanim prezračevanjem veliko prispeva k zmanjšanju konvekcijskih izgub (nekontroliran...

Poceni nakup je od nekdaj bil drag nakup

Učinkovita energetska raba postaja nujna na vseh področjih bivanja. Približno 40% vse porabljene primarne energije v Evropi je v gradbenem sektorju, globalno segrevanje pa je med drugim tudi posledica našega urejenega bivalnega prostora.  Okolju prijazne sisteme ogrevanja je potrebno uvesti v velikem obsegu, spodbude nacionalnih programov, kot so denimo spodbude Ekosklada RS, pa so zagotovo pravilen način usmerjanja kupcev pri izbiri teh, energetsko učinkovitih izdelkov.


Toplotne...

Petnajst minut vožnje iz centra Maribora stoji montažna hiša, ki je na prvi pogled povsem običajna, v resnici pa nekaj posebnega. Izdelana je v standardu pasivne hiše, ima 140 kvadratnih metrov uporabne površine v pritličju in mansardi, lastnik pa se bo vanjo vselil čez dva meseca. Hiša spada v skupino 1,5 litrskih hiš, kar pomeni, da za ogrevanje, hlajenje in pripravo tople vode ne porabi več kot 15 kWh na kvadratni meter na leto!

marles4
Severna stran marlesove pasivne hiše s 140 m2 uporabne površine
marles7

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.