Potrebujete varčno in zanesljivo ogrevanje?

Internet stvari (IoT) spada med novodobno in zelo obetavno tehnološko področje za povezovanje najrazličnejših stvari v Internet.

Nove tehnologije (IoT, Cloud) v službi varnosti in varčevanja

Internet stvari (IoT – Internet of Things)

Internet stvari (IoT) spada med novodobno in zelo obetavno  tehnološko področje za povezovanje najrazličnejših stvari v Internet. Strokovnjaki napovedujejo, da bo razvoj IoT trga naredil večjo revolucijo kot uvedba Interneta. Na Internet je priključenih vse več naprav, ki so povezane (M2M – Machine to Machine), mobilni telefoni pa predstavljajo najbolj razširjen uporabniški vmesnik med človekom in strojem (HMI – Human Machine Interface) in služijo za usmerjanje delovanja naprav.

 

prof el internet stvari

 

Tehnologija »v oblaku« (Cloud Computing)

Tehnologija »v oblaku« so dejansko računalniki na različnih lokacijah, priključeni na Internet. Uporabnik ima občutek, da je računalnik, ki obdeluje njegove podatke venomer nekje v bližini  »v oblaku«. Iz množice informacij, ki so na voljo, je potrebno izluščiti tiste prave. Tiste, ki jih želimo shraniti in tiste, ki jih želimo obdelati tako, da bodo razumljive drugim napravam – človeku. Če spretno združimo povezljivost Internet stvari s tehnologijo »v oblaku« in mobilnost, ter prijazen uporabniški vmesnik pametnega telefona, dobimo precej izboljšan sistem nadzora na daljavo, ki omogoča odpravljati napake, ne da bi sistem sploh videli. Časi nujnih intervencijskih posegov so bistveno krajši, marsikateri zastoj delovanja se prepreči, še preden do njega pride. Tak daljinski nadzor izboljša varnost in varčnost kateregakoli sistema.

 

Regulator Dialog EQ

Regulator Dialog EQ, namenjen nadzoru in upravljanju sistema za ogrevanje  ali hlajenje, spada med tovrstne sodobne regulacijske naprave z že vključenimi prednostmi tehnologij IoT, Cloud. Odličen je za različne kotlovnice, kakor tudi ogrevanje doma. Regulator Dialog EQ spremlja delovanje in omogoča upravljanje sistema za ogrevanje ali hlajenje kadarkoli in od koderkoli, varno shranjevanje vseh uporabniških nastavitev »v oblaku«, ter beleženje in shranjevanje vseh pomembnih dogodkov (črna skrinjica v oblaku).

 

prof el regulator dialog

 

Z nakupom regulatorja Dialog EQ, vam  hkrati ponudimo pomoč servisne ekipe na daljavo, ter daljinska dopolnjevanja programske opreme (upgrade). Izbirate lahko uporabniški vmesnik (WEB portal, lokalni WEB, aplikacija za mobilne telefone Android, iOS, Windows).

 

Več na

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI