Zaradi želje vseh nas, da bi zase in za svoje potomce ohranili čisto okolje in hkrati čim bolje bivali, se ljudje na različne načine trudimo izboljšati tudi sisteme za ogrevanje domov. Namen subvencij Eko sklada je povečanje rabe obnovljivih virov energije in večja energijska učinkovitost v stanovanjskih stavbah ter zmanjšanje prekomerne onesnaženosti zraka z delci PM10 in s tem izboljšanje kakovosti zunanjega zraka.

 

vitanest toplotna zunanja enota

 

vitanest toplotna crpalka ecodanV primerjavi z ogrevalnimi napravami z dotrajanimi kurišči, toplotne črpalke zrak-voda ne onesnažujejo našega ozračja in  varujejo zdravje, tudi v smislu preprečevanja nastajanja ogljikovega monoksida v bivalnem prostoru. Najtežje se je zavarovati pred nevarnostmi, ki jih ne vidimo ali občutimo, kot je na primer strupeni ogljikov monoksid, ki v bivalnih prostorih lahko nastane na več načinov. Največkrat ravno zaradi okvarjene ali nepravilno nameščene centralne kurjave na plin, trda goriva ali kurilno olje ter zamašenega ali slabo prepustnega dimnika in razpok v dimniku. S toplotno črpalko zrak - voda MITSUBISHI ELECTRIC te nevarnosti ni, ravno tako ne potrebujemo dimnika, ogrevamo varčno in tudi pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah (do -28°C), sistem na daljavo pa lahko kontroliramo prek mobilne aplikacije Melcloud.

Vitanest d.o.o. je uvoznik in distributer toplotnih črpalk zrak - voda MITSUBISHI ELECTRIC, ki so na seznamu za subvencijo Eko sklada. Višina nepovratne finančne spodbude pri prvi vgradnji ogrevalnega sistema oziroma če toplotna črpalka ne bo zamenjala stare kurilne naprave, znaša do 20 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot  1.000 EUR za ogrevalno toplotno črpalko tipa zrak-voda, katera  je uvrščena na seznam ustreznih naprav Eko sklada. Če bo nova toplotna črpalka zrak- voda za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe zamenjala staro kurilno napravo, je vlagatelj upravičen do višje spodbude, to je do 40% priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 2.500 EUR  na območju občin brez sprejetega Odloka o načrtu za kakovost zraka oziroma do 50% priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 3.200 EUR na območju občin s sprejetim Odlokom. Podrobne informacije o subvencijah za toplotne črpalke zrak-voda lahko uporabnik prejme prek Eko sklada in  pri naših pooblaščenih monterjih, kateri imajo izkušnje s pripravo projektov in dokumentacije v skladu z javnim pozivom Eko sklada.

 

baner toplotne crpalke

 

Ne nazadnje je potrebno poudariti, da z uporabo toplotne črpalke zrak-voda privarčujemo tudi na stroških za energent, saj toplotna črpalka zrak-voda 75% energije pridobi brezplačno iz okolja, samo 25% pa iz električnega omrežja. V tabeli predstavljamo primerjavo različnih energentov.

 

 

vitanest toplotna crpalka cena energentov

Cene energentov na osnovi katerih smo izračunali letni strošek ogrevanja, so povzete po tabeli svetovalne pisarne EnSvet Nova Gorica in veljajo za hišo ca 150m2 ogrevalne površine, ki letno porabi 18000 kWh. Pridobljeno s spleta: www2.arnes.si/čmlicen3/html/cene_energentov.htmlKONTAKTIRAJTE PONUDNIKA - VITANEST d.o.o.

   
Ime in priimek:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe ali za odgovor ustreznega strokovnjaka. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
   

Novost: toplotna črpalka ECODAN je postala MULTI praktičen sistem
Prispeval: Karmen Kompara
09.05.2017 8:20

vitanest toplotna ecodan hlajenje ogrevanjeMitsubishi Electric je svoje najboljše tehnologije združil v sistem s toplotno črpalko ECODAN MULTI, ki deluje na principu toplotnih črpalk zrak - voda in zrak - zrak.

HITRO DO UGODNE PONUDBE: vas zanimajo toplotne črpalke, sončna elektrarna, prezračevanje, klimatska napva, kamin, …
Prispeval: JOŽICA EKART
07.07.2016 11:26

baner hitro do ponudbeAplikacija HITRO DO UGODNE PONUDBE omogoča oddajo povpraševanj najprimernejšemu ponudniku ogrevalnega sistema, klimatske naprave, sistema prezračevanja, kamina, čistilne naprave, kritine, sončne elektrarne, ..

Najbolj priljubljena ogrevalna toplotna črpalka De Dietrich v 2017
Prispeval: Špela Eržen
14.03.2018 9:32

veto Kompaktna notranja enota toplotne crpalke De DietrichFrancosko podjetje De Dietrich je bilo ustanovljeno davnega leta 1684, torej še v času grofov, baronov in plemičev. Priznani proizvajalec ogrevalne tehnike že preko 15 let sodeluje s slovenskim podjetjem Veto d.o.o. 

Najbolj brano

Veliko je govora o toplotnih črpalkah za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, prednostih, povračilu investicije, vplivih na okolje, načinu izračuna potrebne moči toplotne črpalke in podobno.

 IR ogrevanje je globalno uveljavljeno več kot 80 let. Zaradi nizkih cen fosilnih goriv in globalne prevlade teh energentov,  v preteklosti povpraševanja po IR ogrevanju praktično ni bilo

Ponudniki storitev vrtanja dandanes ne ponujajo več samo vrtalnih oz. rudarskih del, ampak ponujajo vse bolj celovite storitve. Cene na trgu se razlikujejo, vendar pa so ponudniki (vrtalci) razmeroma prilagodljivi in odzivni na povpraševanja.

Letošnja zima je pokazala zobe bolj kot smo vajeni, tako da so tudi stroški za ogrevanje  v večini domov višji kot v preteklih zimah.

Čista pitna voda, ki priteče iz pipe ali z njo izpiramo svoje biološke izločke, je vredna veliko več, kot zanjo plačamo.

ponudniki toplotnih

SVEŽ PREGLED TRGA ZA TOPLOTNE ČRPALKE ZRAK – VODA

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne

SONČNE ELEKTRARNE

Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje

PREHOD NA TOPLOTNE ČRPALKE

Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa

PASIVNE IN SKORAJ NIČ - ENERGIJSKE HIŠE

Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove

DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE

Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.