Rešitve za prehod na ogrevanje s peleti za vsako stanovanjsko hišo

Rešitve za prehod na ogrevanje s peleti za vsako stanovanjsko hišo

Lesni peleti so še vedno eden od najbolj zanimivih energentov za ogrevanje enostanovanjskih hiš. V primerjavi s kurilnim oljem so vsaj 40% cenejši, obenem pa še zagotavljajo podobno raven avtomatike ogrevanja.

inovateh gorilni za pelete fenix

Pestra ponudba gorilnikov na pelete omogoča predelavo praktično vseh vrst kotlov

 

Opcij za prehod na ogrevanje na pelete je veliko. Najhitreje in najceneje je, če obstoječo peč enostavno predelate z namestitvijo gorilnika na pelete. Najprimernejše so sicer peči na trda goriva, oziroma kombinirani kotli drva/olje, saj so ti že v osnovi namenjeni, da shajate s pepelom, ki nastaja pri kurjenju biomase. Ponudba gorilnikov Fenix se je v letošnjem letu razširila na dva nova modela, ki sta zelo primerna za kotle na trda goriva. To sta Basic in Optima – slednji je bil premierno predstavljen na sejmu Energetika v Celju. Razlike med modeloma so predvsem v načinu montaže na obstoječe peči in pa v možnostih nastavitev delovanja gorilnika.

Še vedno ostaja v ponudbi tudi že dobro uveljavljani gorilnik Fenix Special, s katerim lahko, zahvaljujoč njegovi inovativno zasnovani gorilni komori, predelate tudi marsikatero specialno peč na kurilno olje. Predelava peči kot so Buderus Logano, Seltron Optima, KIV NTK in podobne je zanimiva, ker te v osnovi omogočajo precej višje izkoristke kot peči na trda goriva. Gorilnik Fenix Special se enostavno namesti na kotle brez velikih predelav, tako da ti še naprej obdržijo tudi svojo originalno namembnost.

inovateh gorilnik fenix 3

Za peletni sistem Fenix (7-28 kW) lahko pridobite subvencijo Eko sklada

 

Če se vseeno izkaže, da vaša obstoječa peč ni primerna za predelavo, imate možnost kupiti povsem nov sistem za ogrevanje na pelete, sestavljen iz namenske peči, ki je opremljena z gorilnikom, transportnim sistemom in zalogovnikom za pelete. Peletni sistem Fenix vam omogoča visoke izkoristke in nizke emisije dimnih plinov v celotnem razponu obratovalne moči, zato lahko zanj uveljavljate subvencijo Eko sklada in to brez dodatne vgradnje vodnega zalogovnika toplote!

inovateh lon kredit

Da bi bila vse ta pestra ponudba še dostopnejša, imate možnost nakupa na obroke z ugodnimi krediti Hranilnice LON. Kredit omogoča plačilo na do 36 obrokov do vrednosti 3.000 EUR.

 

Več o gorilnikih in peletnih sistemih Fenix  lahko izveste na spletni strani


 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI