Nadvse učinkovito ogrevanje velikih objektov z energijo sonca  in zemlje - dosežen prihranek znaša več kot 80.000 evrov letno.

 

Solinterra dulc

Delovanje sistema Solinterra

 

Solinterra spada med inovativnejše visoko zmogljive ogrevalne sisteme, ki ga je razvilo dolenjsko podjetje Dulc iz škocjanske občine, še posebaj pa so se s tem sistemom izkazali v Medpodjetniškem izobraževalnem centru v Novi Gorici.V podjetju Dulc se že vrsto let ukvajajo s strojnimi instalacijami in razvojem energetsko učinkovitih sistemov. Pred več kot štiridesetimi leti je podjetje za izvajanje strojnih inštalacij vodil oče Jožef, uspešno pa ga nadaljuje sin Matej. Sodobne sisteme za ogrevanje in hlajenje vgrajujo v vse objekte, veliko referenc imajo pri gradnji ničenergijskih stanovanjskih hiš, eno so izgradili tudi zase, a Medpodjetniški izobraževalni center v Novi Gorici je prvi večji objekt, kjer je izkoristek energije še znatnejši. V zgradbi so izvedli strojne instalacije, pri čemer so bili s sistemom Solinterra doseženi izredni energetski prihranki.

 

 

dulc matej  solinterra ogrevanje hlajenje

V Medpodjetniškem izobraževalnem centru v Novi gorici bodo s sistemom Solinterra na leto prihranili kar 90 tisoč evrov, saj objekt ogreva in hladi sončna energija in energija zemlje.

 


 

             
      Prednosti sistema Solinterra je veliko: energija iz sonca in zemlje je brezplačna, ekološko neoporečna in brez emisij CO2, sistem omogoča popolno energetsko neodvisnost ter nizke stroške za ogrevanje in hlajenje, meddrugim tudi za stroške vzdrževanja, ki lahko v večjih zgradbah predstavljajo visok račun.      
             

 

pasica aplikacija

 

80.000 evrov visok letni prihranek

Kot pravi direktor podjetja Matej Dulc: »Večja stavba potrebuje zelo veliko energije, sistem Solinterra pa omogoča zelo velike energetske prihranke, saj v največji meri izkorišča energijo sonca in zemlje. Sistem Solinterra vključuje tudi ogrevanje sanitarne vode, ter hlajenje in prezračevanje objekta. Investicija v strojne instalacije je bila sicer višja za 40 odstotkov, a z najboljšimi vgrajenimi instalacijami in napravami smo poskrbeli za optimalno nizke stroške delovanja sistema. V novogoriškem primeru se je investicija z našim sistemom zvišala za štiristo tisoč evrov, a prihranki energije so višji, kot smo jih predvideli, to je več kot 80 tisoč evrov letno. Stremimo k razvoju Solinterre, s to tehnologijo želimo prodreti tudi v tujino«.

 

 

dulc kotlovnica solintera

 

 

Energijo za ogrevanje pet tisoč kvadratnih metrov velikega objekta v Novi Gorici prestrezajo le s soncem, razlika potrebne dodatne energije pa se pokrije z vgrajeno geotermalno toplotno črpalko voda-voda, investicija pa se bo namesto v predvidenih sedmih letih, povrnila v petih. Za hlajenje se izkorišča energija podtalne vode, ki tako spada med najcenejše vire hlajenja.

Med drugim je podjetje Dulc tudi distributer toplozračnih sončnih kolektorjev Solarventi, ter montažnega materiala Leifeld.

 

Podobni članki


Kontaktirajte ponudnika Dulc d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe ali za odgovor ustreznega strokovnjaka. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Kalkulator Oceni prihranek energije je novo priročno večnamensko spletno orodje, ki vam pojasni koliko prihranite s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto.

Prodajo gradbenega materiala v aprilu rešuje spletna trgovina. Vendar, ker so storitve za izvedbo gradbenih del v poseljenih zgradbah od sredine marca zaustavljene, bodo gospodarske posledice...

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

zdrava hisa

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.