Pridobivanje elektrike s solarnim nadstreškom eKUBO za popolno samooskrbo gospodinjstva in hkrati prevoz

 

Zamenjajte stari avto z električnim in ga parkirajte pod solarni nadstrešek

Si želite nekaj dobrega storiti za okolje in zmanjšati ogljični odtis? Pozabiti na fosilna goriva in se za potrebe gospodinjstva, hkrati s prevozom, samooskrbovati z električno energijo?

Potem vam ni treba razmišljati, saj imamo idealno rešitev za vas: stari avto zamenjajte za električni avto in ga parkirajte pod solarni nadstrešek. Solarni nadstrešek bo vaše vozilo varoval pred vremenskimi vplivi, hkrati pa proizvajal dovolj električne energije za gospodinjstvo in celoletno vožnjo z avtomobilom.

 

enertec nadstresek eKUBO

 

Vas skrbi smotrnost investicije?

Naj vas pomirimo, izračuni kažejo, da se obrestuje. Država vas za investicijo v električni avto nagradi z zajetno subvencijo in dodatno spodbudi tudi k samooskrbi z električno energijo. Z vgradnjo sončne elektrarne lahko dosežete kar do 2,5-krat cenejšo elektriko.

 

baner soncne elektrarne

Privlačnost avtomobila na električni pogon

Elektrika v svet avtomobilizma prinaša resnično velike spremembe. Slovenija spada med države, ki spodbujajo e-mobilnost, vladna strategija RS do leta 2030 predvideva, da bo od vseh registriranih vozil na cesti kar 17 odstotkov takih na električni pogon. Po letu 2030 pa naj bi odpravili registracijo vozil, ki bodo presegala izpuste 50 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Zato je precej verjetno, da bo vaš naslednji avto električni, elektriko zanj pa si boste proizvajali sami. V primeru, da bi imeli lastno sončno elektrarno s polnilno postajo (lahko tudi solarni nadstrešek), bi namreč strošek za gorivo praktično odpadel.

 

enertec solarni nadstresek za dva avta

 


Okvirni stroškovnik naložbe

Najboljše od vsega je, da lahko za naložbo v solarni nadstrešek na Eko skladu pridobite subvencijo ali jo financirate z eko kreditom, investicija pa se vam povrne že v 6 do 8 letih.

enertec tabela


 

Samooskrba za dva avtomobila in 20.000 km vožnje

Standardizirani solarni nadstrešek »Moja elektrarna«, zagotavlja parkirni prostor za dva avtomobila, na katerem je v stekleni strehi integrirana sončna elektrarna moči 5,13 kW. Bificialni PV moduli (celice iz dveh strani) zagotavljajo do + 35 odstotkov višji izplen, saj generirajo električno energijo tudi posredno preko odboja s spodnje strani.  Sončna elektrarna nadstreška lahko letno proizvede do 7.500 kW/h, kar zagotavlja dovolj električne energije za povprečno porabo v gospodinjstvu in celoletno polnjenje električnega avtomobila (20.000 km/letno).

UR, vir - www.moja-elektrarna.si

 


Kontaktirajte ponudnika Enertec d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe ali za odgovor ustreznega strokovnjaka. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Podobni članki

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Kalkulator Oceni prihranek energije je novo priročno večnamensko spletno orodje, ki vam pojasni koliko prihranite s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto.

Prodajo gradbenega materiala v aprilu rešuje spletna trgovina. Vendar, ker so storitve za izvedbo gradbenih del v poseljenih zgradbah od sredine marca zaustavljene, bodo gospodarske posledice...

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.