Toplo kot še nikoli

Oglasno sporočilo

Po novem – zelo poceni Toplo kot še nikoli – z novo Daikin Althermo 3

“Toplo kot še nikoli”…. Ta stavek je izgovoril uporabnik, ponovil pa je besede svoje žene, ki je tako ocenila delovanje njihove nove toplotne črpalke.

 

Po novem – zelo poceni

Pri tem je mišljena cena ogrevanja. Lastnik toplotne črpalke živi v manjšem bloku z devetimi stanovanji, v katerem se stanovalci ogrevajo na utekočinjen naftni plin. Stavba je stara 15 let in ima 8 cm zunanje toplotne izolacije. Ogrevanje je radiatorsko, s plinskim kotlom v vsakem stanovanju. Zaradi cene ogrevanja in starosti kotla, čeprav je še v redu deloval, se je kupec hotel preusmeriti in je tehtal med električnimi sevalnimi radiatorji in predlagal skupinsko toplotno črpalko za ves blok, kar pa drugim ni ustrezalo. Nazadnje je sam naročil popolnoma nov model toplotne črpalke Daikin Altherma 3 z novim plinom R32, ki zagotavlja najvišji izkoristek ter temperaturo do 65 stopinj Celzija.

 

e2e Notranja enota toplotna

Notranja enota v kleti bloka, nastavljanje je enostavno

Postavil jo je v klet stavbe, kjer se nahajata dva njegova parkirna prostora, zunanja enota pa stoji na zelenici pred blokom. Vodi do stanovanja v pritličju niso dolgi, zato je izguba toplote v napeljavi zanemarljiva. Novi stroški ogrevanja bodo jasni šele naslednjo pomlad, za sedaj se mu zdi, kot da se ogreva zastonj. V resnici je žena rekla, da je stanovanje supertoplo kot še nikoli prej, ampak ta izjava bi bila za naslov malo premočna.

 

baner toplotne crpalke

 

Kaj so vgradili

Pred blokom je nameščena zunanja enota, ki prestreženo toploto zraka pošilja notranji, ki poleg stanovanja ogreje še 180 litrov sanitarne vode. Postavili so jo v kot, saj so vsi deli dostopni od spredaj, priklopi pa od zgoraj. Uporabnik se je že naučil odčitavati displej in nadzirati osnovne parametre, ko bo naštudiral navodilo, pa želi še obvladati nastavitve za čas med dopustom in prilagajati temperaturo stanovanja med odsotnostjo, s čimer bo prihranke še povečal.

 

Kdo je Daikin

Je japonska multinacionalka, ki toplotne črpalke proizvaja že 58 let, klimatske naprave pa celo 93. Najdemo ga na lestvici stotih najbolj inovativnih svetovnih podjetij in ima trenutno v EU najvišji tržni delež. Uporabljajo hladivo R32, ki je za do 7% bolj učinkovito od drugih ter velja za hladivo bodočnosti. Za tiste, ki s svojo črpalko radi komunicirajo na daljavo pa je na razpolago vmesnik, ki stane samo 120 EUR.

 

e2e Zunanja enota toplotna

Zunanja enota stoji kar na zelenici pred blokom

 

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI