Daikin spada med naprednejše proizvajalce toplotnih črpalk, ki vodijo v panogi, posebno zadnje leto pri visokotemperaturnih toplotnih črpalkah zrak-voda. Konec leta 2019 je proizvajalec lansiral novo serijo toplotne črpalke DAIKIN Altherma HT za domačo uporabo. Nova toplotna črpalka izstopa po učinkovitosti, cena modela Daikin Altherma 3 H HT pa je upravičeno nekoliko višja od konkurenčnih visokotemperaturnih toplotnih črpalk zrak-voda.

 

Opazen razvojni premik 

Daikin je globalno eden prvih razvijalcev večih komponent toplotnih črpalk, od novih hladiv do kompresorjev, njihove tehnološke prednosti se odražajo v visokem tržnem deležu. Prenovili so kompresor z novim hladivom R32, opazna je nova tehnologija dvojnega vbrizga. 

Daikin Altherma 3 H HT zmore brez pomoči grelcev z enim kompresorjem ogreti ogrevalno vodo na 80°C tudi pri zunanji temperaturi -25°C. Kar pomeni, da se s to visokotemperaturno toplotno črpalko lahko ogreva manj izolirane hiše, ob tem pa toplotna ćrpalka še vedno dosega visoke izkoristke in upraviči nekoliko višjo ceno. Cena Altherma 3 H HT je dejansko nekoliko višja od konkurenčnih proizvodov, vendar se z nižjimi obratovalnimi stroški za ogrevanje investicija hitreje povrne.

 

toplotna črpalka Daikin

 

V čem je Daikin Altherma 3 H HT boljša

Model toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H HT zahtevano temperaturo ogrevne vode dosega le z enim kompresorjem, s čimer troši manj hladilnega sredstva, izkoristek pa se poveča ter zmanjša hrup. Proizvajalec je z novim hladivom sledil izzivu da postavi nove mejnike v panogi, pri -15°C zunanje temperature je uspelo le z enim kompresorjem - brez električnih grelnikov, doseči temperaturo ogrevalne vode višjo od 55°C. Da je proizvajalec lahko uresničili cilje, je bilo potrebno najti novo tehnologijo kompresorja. DAIKIN Altherma 3 H HT je bila preizkušena brez uporabe električnega grelnika  ter je uspešno ogrela neizolirano hišo 250 m2, oziroma 300 m2 energetsko sanirane hiše z novejšimi okni in 5 cm izolacije, ogrevanje pa v obeh stanovanjskih hišah poteka z visokimi celoletnim izkoristkom A+++.

Brez uporabe električnih grelnikov dosega Altherma 3 H HT pri -15°C zunanje temperature moč 15 kW in ogrevalno vodo segreje na 70°C. Ob tem dosega učinkovitost A+++, vse to pa zmore s 30 % manj hladiva v primerjavi s prejšnjim modelom, vsled česar je bremenitev okolja v primerjavi s predhodnim modelom toplotne črpalke Daikin Altherma nekajkrat manjša.

 

toplotna črpalka Daikin zunanja enota

 

 

baner toplotne crpalke

 


Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT: Tišja, učinkovitejša, z dvojno »injection« tehnologijo

Tehnologijo BLUEVOLUTION so nadgradili in razvili kompresor z dvojnim direktnim vbrizgom ter dosegli dvoje: toplotna črpalka lahko z enim kompresorjem dosega tako visoke temperature, da jo brez težav vgradimo v manj izolirane hiše, kapaciteta toplotne črpalke pa ostane visoka tudi pri nižjih temperaturah zunanjega zraka.


 

 

 

 

Univerzalna Daikin Altherma 3 H HT deluje do - 28 C

Zaradi enega kompresorja je Daikin Altherma 3 H HT učinkovita v hišah s talnim ogrevanjem. Gre za univerzalno toplotno črpalko, ki bo v vaši hiši učinkovito delovala tudi, če grejete z radiatorji, ta visokotemperaturna toplotna črpalka deluje do temperature -28°C. Na razdalji 3 m toplotna črpalka ne presega hrupa 38 decibelov, kar je manj od žvrgolenja ptic. Lahko pa toplotno črpalko preklopimo na tišje delovanje in dosegamo na razdalji 3 metre do 35 decibelov.

 

 


Uvoznik E2E sprejema naročila oziroma oglede pooblaščenih monterjev po vsej Sloveniji po elektronski pošti info@e2e.si ali telefonu 02 620 98 05.


 

Podobni članki


Kontaktirajte ponudnika E2E d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe ali za odgovor ustreznega strokovnjaka. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

%MCEPASTEBIN%
Proizvajalec je z novim hladivom sledil izzivu , ki ga doslej še ni uspel doseči drug konkurenčen proizvajalec toplotnih črpalk, ki uporablja le en kompresor s hladivom R410A in ki ni uspel lansirati toplotne črpalke, ki pri -15°C zunanje temperature s kompresorjem - brez električnih grelnikov, dosega temperaturo ogrevalne vode višjo od 55°C.
IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Kalkulator Oceni prihranek energije je novo priročno večnamensko spletno orodje, ki vam pojasni koliko prihranite s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto.

Prodajo gradbenega materiala v aprilu rešuje spletna trgovina. Vendar, ker so storitve za izvedbo gradbenih del v poseljenih zgradbah od sredine marca zaustavljene, bodo gospodarske posledice...

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.